Buka ménu utama

SajarahÉdit

Yayasan Tarumanagara diadegkeun ping 18 Juni taun 1959. Ngadegna Paguron Luhur Ekonomi Tarumanagara jurusan Ekonomi Perusahaan mitembeyan ngadegna Universitas Tarumanagara di taun 1962. Ngadegna Sekolah Kejuruan Teknik Arsitektur ping 1 Oktober 1962.[1] Tuluy ieu sakola jadi Fakultas Teknik Jurusan Arsitektur. Kiwari mangrupa jurusan Teknik Arsitektur swasta pangkolotna di Indonésia.[1] Sanggeus kitu, dituturkeun ku ngadegna Fakultas Ekonomi, Fakultas Hukum, Fakultas Teknik Arsitektur jeung Fakultas Bahasa Inggris nu tuluy jadi Universitas Tarumanagara.[1]

Taun 1965, luyu jeung komitmen ngadegna Yayasan Tarumanagara nu gawé dina bidang atikan jeung kaséhatan diadegkeun Fakultas Kedokteran dina ping 1 Oktober 1965.[1]

Taun 1966, mahabuna masalah politik, hususna G-30-S/PKI ngabalukarkeun prosés diajar kahalangan malah jadi teu éfektif.[1] Fakultas Bahasa Inggris kapaksa kudu ditutup jeung mahasiswana dipindahkeun ka Fakultas Sastra, Universitas Indonesia.[1]

Dina taun 1967 mangrupa awal kamekaran UNTAR.[1] Dina wanci harita, mimiti diresmikeun dipakéna kampus di Jalan S. Parman ku upacara nu kacida raména.[1] Acara nu lumangsung téh diluuhan ku Wakil Gubernur DKI Jakarta Bapak Dr. R. Soewondo, nu satuluyna jadi Pupuhu Yayasan Tarumanagara dina taun 1974.[1]

Taun 1992, sacara resmi muka Program Magister dina ping 1 Oktober .[1] Taun 1994, UNTAR muka Fakultas Psikologi jeung Fakultas Seni Rupa dan Desain.[1]

Tahun 2002, diadegkeun Fakultas Teknologi Informasi.[1] Tahun 2006, diadegkeun Fakultas Ilmu Komunikasi.[1] Tahun 2007, diresmikeun Gedung Utama UNTAR nu legana 31.632 méter pasagi.[1] Taun 2009, dibuka Tarumanagara Knowledge Center (TKC) Executive Lounge.[1]  Taun 2013 mimiti muka Program Magister Teknik Arsitektur.[1]

Program studiÉdit

Strata 1Édit

Fakultas EkonomiÉdit

  • Strata 1 Akuntansi
  • Strata 1 Manajemen

Fakultas HukumÉdit

  • Strata 1 Hukum

FakultasTeknikÉdit

  • Strata 1 Arsitektur
  • Strata 1 Teknik Sipil
  • Strata 1 Teknik Mesin
  • Strata 1 Teknik Elektro
  • Strata 1 Perencanaan Wilayah dan Kota
  • Strata 1 Teknik Industri

Fakultas KedokteranÉdit

  • Kedokteran

Fakultas PsikologiÉdit

  • Strata 1 Ilmu Psikologi

Fakultas Seni Rupa dan DesainÉdit

  • Strata 1 Desain Komunikasi Visual
  • Strata 1 Desain Interior

Fakultas Teknologi InformasiÉdit

  • Strata 1 Teknik Informatika
  • Strata 1 Sistem Informasi

Fakultas Ilmu KomunikasiÉdit

  • Strata 1 Komunikasi

MagisterÉdit

Magister ManajemenÉdit

  • Master of Management
  • Master of Enterpreneurship Management
  • Bussiness Development Program

Magister AkuntansiÉdit

  • Magister Akuntansi

Magister Ilmu HukumÉdit

  • Magister Hukum
  • Magister Kenotariatan

Magister Teknik SipilÉdit

  • Master of Civil Engineering
  • Decorate of Civl Engineering

Magister Ilmu PsikologiÉdit

  • Magister Psikologi

Magister Real EstateÉdit

  • Master of City and Real Estate Development

Magister ArsitekturÉdit

  • Magister Arsitektur

DoktoralÉdit

Doktoral Teknik SipilÉdit

Doktoral Ilmu HukumÉdit

Pendidikan ProfesionalÉdit

Tutumbu kaluarÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r "UNTAR | Sejarah". untar.ac.id (dalam id-ID). Diakses tanggal 2017-11-17.