Universitas Tarumanagara

Universitas Tarumanagara
(UNTAR)

Ngadeg 18 Juni 1959
Jinis Paguron luhur swasta
Réktor Prof. Dr. Agustinus Purna Irawan
Perenah Jakarta, DKI Jakarta
Loka [1]

Universitas Tarumanagara atawa nu kawentar UNTAR nyaéta salah sahiji Paguron Luhur swasta nu aya di DKI Jakarta, Indonésia.[1] UNTAR miboga tilu kampus, Kampus I aya di Jl. S Parman No 1, Kampus II di Jl. Tanjung Duren Utara Nomer 1, ari Kampus III aya di Jl. TB Simatupang, DKI Jakarta, Indonésia.[1]

SajarahEdit

Yayasan Tarumanagara diadegkeun ping 18 Juni taun 1959. Ngadegna Paguron Luhur Ekonomi Tarumanagara jurusan Ekonomi Perusahaan mitembeyan ngadegna Universitas Tarumanagara di taun 1962. Ngadegna Sekolah Kejuruan téhnik Arsitektur ping 1 Oktober 1962.[1] Tuluy ieu sakola jadi Fakultas téhnik Jurusan Arsitektur. Kiwari mangrupa jurusan téhnik Arsitektur swasta pangkolotna di Indonésia.[1] Sanggeus kitu, dituturkeun ku ngadegna Fakultas Ekonomi, Fakultas Hukum, Fakultas téhnik Arsitektur jeung Fakultas Bahasa Inggris nu tuluy jadi Universitas Tarumanagara.[1]

Taun 1965, luyu jeung komitmen ngadegna Yayasan Tarumanagara nu gawé dina bidang atikan jeung kaséhatan diadegkeun Fakultas Kedokteran dina ping 1 Oktober 1965.[1]

Taun 1966, mahabuna masalah politik, hususna G-30-S/PKI ngabalukarkeun prosés diajar kahalangan malah jadi teu éfektif.[1] Fakultas Bahasa Inggris kapaksa kudu ditutup jeung mahasiswana dipindahkeun ka Fakultas Sastra, Universitas Indonesia.[1]

Dina taun 1967 mangrupa awal kamekaran UNTAR.[1] Dina wanci harita, mimiti diresmikeun dipakéna kampus di Jalan S. Parman ku upacara nu kacida raména.[1] Acara nu lumangsung téh diluuhan ku Wakil Gubernur DKI Jakarta Bapak Dr. R. Soewondo, nu satuluyna jadi Pupuhu Yayasan Tarumanagara dina taun 1974.[1]

Taun 1992, sacara resmi muka Program Magister dina ping 1 Oktober .[1] Taun 1994, UNTAR muka Fakultas Psikologi jeung Fakultas Seni Rupa dan Desain.[1]

Tahun 2002, diadegkeun Fakultas Teknologi Informasi.[1] Tahun 2006, diadegkeun Fakultas Ilmu Komunikasi.[1] Tahun 2007, diresmikeun Gedung Utama UNTAR nu legana 31.632 méter pasagi.[1] Taun 2009, dibuka Tarumanagara Knowledge Center (TKC) Executive Lounge.[1]  Taun 2013 mimiti muka Program Magister téhnik Arsitektur.[1]

Program studiEdit

Strata 1Edit

Fakultas EkonomiEdit

  • Strata 1 Akuntansi
  • Strata 1 Manajemen

Fakultas HukumEdit

  • Strata 1 Hukum

FakultasTeknikEdit

  • Strata 1 Arsitektur
  • Strata 1 téhnik Sipil
  • Strata 1 téhnik Mesin
  • Strata 1 téhnik Elektro
  • Strata 1 Perencanaan Wilayah dan Kota
  • Strata 1 téhnik Industri

Fakultas KedokteranEdit

  • Kedokteran

Fakultas PsikologiEdit

  • Strata 1 Ilmu Psikologi

Fakultas Seni Rupa dan DesainEdit

  • Strata 1 Desain Komunikasi Visual
  • Strata 1 Desain Interior

Fakultas Teknologi InformasiEdit

  • Strata 1 téhnik Informatika
  • Strata 1 Sistem Informasi

Fakultas Ilmu KomunikasiEdit

  • Strata 1 Komunikasi

MagisterEdit

Magister ManajemenEdit

  • Master of Management
  • Master of Enterpreneurship Management
  • Bussiness Development Program

Magister AkuntansiEdit

  • Magister Akuntansi

Magister Ilmu HukumEdit

  • Magister Hukum
  • Magister Kenotariatan

Magister Teknik SipilEdit

  • Master of Civil Engineering
  • Decorate of Civl Engineering

Magister Ilmu PsikologiEdit

  • Magister Psikologi

Magister Real EstateEdit

  • Master of City and réal Estate Development

Magister ArsitekturEdit

  • Magister Arsitektur

DoktoralEdit

Doktoral Teknik SipilEdit

Doktoral Ilmu HukumEdit

Pendidikan ProfesionalEdit

Tutumbu kaluarEdit

RujukanEdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r "UNTAR | Sejarah". untar.ac.id (dalam id-ID). Diakses tanggal 2017-11-17.