Buka ménu utama


Jaman baheula tukang dagang lauk téh ngawadahan laukna kana buleng, ari dagangna aya nu di pasar, aya ogé anu dagang nguriling. Anu dagang lauk nguriling biasana bulengna dua wadah bari jeung ditanggung. Buleng dijieunna tina anyaman awi ngan sok dibulen deui ku aspal, ngarah teu bocor, ku lantaran bari dieusi cai sangkan laukna anggerhirup. Buleng sarupa jeung tolombong, ngan ari tolombong mah jangkung, buleng mah leuwih pendék ti tolombong bari jeung handapnamah rada mébér jeung masagi, mun luhurna buleud maké tutup. Hanjakal teu acan aya gambarna.