Buka ménu utama

Waduk Darma nyaéta bendungan nu ayana di beulah kulon kidul Kuningan, persisna di désa Jagara, kacamatan Darma, Kabupatén Kuningan sarta aya dina jalur jalan raya Cirebon-Kuningan-Ciamis.

Waduk Darma nempatan aréal nu legana 425 ha, dikuriling ku pasir jeung lembah sarta pamandangan nu éndah kalayan hawa anu sejuk. Kapasitas ngeuyeumbeuna cai maksimal 39.000.000 m3. Jarak obyék wisata ieu nyaéta 12 km ti kota Kuningan atawa 37 km ti kota Cirebon.

FungsiÉdit

Bendungan ieu sajaba ti jadi panampungan cai, ogé boga fungsi séjén keur pengairan jeung perikanan, sarta bisa dijadikeun sarana rékréasi jeung olahraga, leuwih-leuwih di wanci soré.

Fasilitas nu tersedia :

Tumbu LuarÉdit