Waduk Saguling nyaéta waduk jieunan anu pernahna di Kabupaten Bandung Kulon dina katinggian 643 meter di luhur parmukaan laut. Waduk ieu nyaeta salah sahiji dina tilu waduk anu ngabendung aliran Walungan Citarum. aya dua Waduk lainna nyaeta aya Waduk Jatiluhur jeung Waduk Cirata.Waduk eta dikalola ku Parusahaan parusahaan Listrik (PLN) nyaéta ku PT Indonesia Power.[1]

ProyekÉdit

Dina tahap awal Waduk Saguling direncanakeun keur panghasilan tanaga listrik,pambangkit tanaga listrik anu dipasang kapasitasna 700 MW,tapi aya paningkatan kabutuhan listrik ngacapai 1400 MW.Badan anu ngananggungjawabkeun pambangunan ieu nyaéta Proyek Induk Pembangkit Indro (PIKITDRO) tina Parusahaan Listrik Nagara (PLN).[1]

Satuluyna aya parmasalahan jeung kagunaan di lingkungan daerahna nyaéta pangembangan dina parikanan,agri-akuakultrul,parawisata jeung sajabana.ayeuna waduk ieu oge digunakeun keur kabutuhan lokal saperti mandi,nyeseh,jeung miceun kotoran.tapi ngajadikeun Waduk Saguling ngahawatirkeun katimbang Waduk Cirata jeung Waduk Jatiluhur,hal eta kajadian disebabkeun jadina panto utama Walungan Citarum,disaguling ieu kabeh kotoran disaring awalna, samemeh disaring deui ku Waduk Cirata jeung ahirna ku Waduk Jatiluhur.[1]

Daerah di sakitar Waduk Saguling loba sumber cai anu ngakontrabusikeun kana waduk.daerah Waduk ieu asalna ti daerah parikanan jeung partanian.aya paningkatan partanian 50% jeung tingkat partumbuhan anu luhur,tapi aya akibatna tina paningkatan populasi patani nyaéta kurangna lahan anu diolah kukituna maksakeun maranehna ngembangkeun lahan partanian jeung ngalakukeun ngababatan leuweung.aya konsekuensina nyaéta nimbulkeun masalah banjir jeung longsor di musim hujan.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d "Detail - Potensi Daerah - Website Resmi Pemerintah Provinsi Jawa Barat". jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2020-03-07.