Buka ménu utama


Oka (Basa Rusia: Ока́) nyaéta hiji walungan di Rusia, salah sahijii anak walungan Volga. Walungan ieu ngaliwatan Oryol, Tula, Kaluga, Moskwa, Ryazan, Vladimir, jeung Nizhny Novgorod. Panjang Walungan Oka leuwih ti 1,500 kilometres (930 mi). Ibu kota Rusia, Moskwa, aya di sisi salah sahiji anak walungan Oka, Walungan Moskwa.

Walungan Oka
Walungan Oka di antara Sérpukhov jeung Kashira di Oblast Moskwa.
MuaraWalungan Volga
Nagara
Wewengkon aliran walungan
Rusia
Panjang1,500 km (930 mi)
Debit rata-rata1,300 cubic metres per second (46,000 cu ft/s)
Wewengkon245,000 square kilometres (95,000 sq mi)
Peta wewengkon DAS Volga. Walungan Oka aya di beulah kénca.
Walungan Oka di Oblast Ryazan, di deukeut Rybnoe.

Kota di sisi Walungan OkaÉdit

Tumbu kaluarÉdit