Lampung

propinsi di Indonésia

Lampung nyaéta hiji propinsi pangkidulna di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawatesan jeung Bengkulu sarta Sumatra Kidul.

Lampung

Lambang Lampung
"Sang Bumi Ruwa Jurai"
(Basa Lampung: ...)

Peta lokasi Lampung
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 18 Maret 1964 (hari jadi)
Ibu kota Bandar Lampung
Gubernur Ir. H. Arinal Djunaidi
Lega 35.376 km2
Pangeusi 8.000.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 2
Kacamatan 162
Kalurahan/Désa 2.072
Suku Suku Lampung (15%), Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Bali
Ageman Islam (92%), Protestan (1,8%), Katolik (1,8%), Buddha (1,7%), Lain-lain (2,7%)
Basa Basa Lampung, Basa Indonesia, Basa Jawa, Basa Bali
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Sang Bumi Ruwa Jurai jeung Pang Li Pandang

Ramatloka resmi: http://www.lampung.go.id

(?)

Kabupatén jeung kota Édit

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Kabupatén Lampung Kalér Kotabumi
2
Kabupatén Lampung Kidul Kalianda
3
Kabupatén Lampung Kulon Liwa
4
Kabupaten Lampung Tengah Gunung Sugih
5
Kabupatén Lampung Wétan Sukadana
6
Kabupatén Mesuji Mesuji
7
Kabupatén Pesawaran Gedong Tataan
8
Kabupatén Pesisir Kulon Krui
9
Kabupatén Pringséwu Pringséwu
10
Kabupatén Tanggamus Kota Agung Pusat
11
Kabupatén Tulang Bawang Menggala
12
Kabupatén Tulang Bawang Kulon Panaragan Jaya
13
Kabupatén Way Kanan Blambangan Umpu
14
Kota Bandar Lampung -
15
Kota Métro -

Tempo ogé Édit

Tumbu luar Édit