Buka ménu utama

Kota Semarang nyaéta ibukota Propinsi Jawa Tengah.

Kota Semarang
Kota Semarang
Kota Semarang
Ségel resmi Kota Semarang
Ségel
Nami panggilan: 
Kota Lumpia
Lokasi di Jawa Tengah
Lokasi di Jawa Tengah
Kota Semarang is located in Kota Semarang
Kota Semarang
Kota Semarang
Lokasi di Kota Semarang, Jawa jeung Indonésia
Kota Semarang is located in Jawa
Kota Semarang
Kota Semarang
Lokasi di Kota Semarang, Jawa jeung Indonésia
Kota Semarang is located in Indonésia
Kota Semarang
Kota Semarang
Lokasi di Kota Semarang, Jawa jeung Indonésia
Koordinat: 6°58′S 110°25′E / 6.967°S 110.417°E / -6.967; 110.417
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Région Jawa
Propinsi Jawa Tengah
Pamaréntahan
 • Walikota Hendrar Prihadi
 • Wakil Walikota Hevearita Gunaryanti Rahayu
Lega
 • Kota 373,78 km2 (14,432 sq mi)
Luhurna
4 m (13 ft)
Pangeusi
 (2010)
 • Kota 1.555.984
 • Kapadetan 4.2×10−5/km2 (0.00.011/sq mi)
 • Métro
3.183.516
Zona wanci UTC+7 (WIB)
Kode aréa 024
Kacamatan 16
Désa/Kalurahan 177
Ramatloka semarangkota.go.id
 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kota Semarang, Jawa Tengah

Kacamatan: Banyumanik | Candisari | Gajahmungkur | Gayamsari | Genuk | Gunungpati | Mijen | Ngaliyan | Pedurungan | Semarang Barat | Semarang Selatan | Semarang Tengah | Semarang Timur | Semarang Utara | Tembalang | Tugu

Koordinat: 6°58′S 110°25′E / 6.967°S 110.417°E / -6.967; 110.417