Ajaria

(dialihkeun ti Adjara)

Ajaria (Basa Géorgia: აჭარა Citakan:IPA-ka), resmina Républik Otonom Ajaria (აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკა Citakan:IPA-ka), nyaéta hiji républik otonom di Géorgia. Ajaria aya di juru kidul-kulon Géorgia.

აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკა
Ach'aris Avt'onomiuri Resp'ublik'a
Républik Otonom Ajaria
Bandéra Ajaria Lambang Ajaria
Location of Ajaria
Location of Ajaria
Peta rinci Ajaria
Ibu kotaBatumi
41°39′N 42°0′E
Basa resmi Géorgia
Grup étnis (2014) 96,04% Géorgia
  1,64% Arménia
  1,10% Rusia
  0,24% Ukraina
  0,17% Yunani
  0,8% nu lian
Pamaréntah
 -  Pupuhu
Pamaréntahan

Levan Varshalomidze
Républik otonom
 -  Bagian ti
Karajaan Géorgia ngahiji

Abad ka-9 
 -  Dikawasaan ku
Kakaisaran Usmaniyah

1614 
 -  Dibéré ka Kakaisaran Rusia 1878 
 -  ROSS Ajaria 1921 
 -  Républik otonom
ti Géorgia

1991 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Sénsus 2014 333.953 
Mata uang Lari (GEL)
Zona wanci UTC (UTC+4)

Ajaria dibagi kana 6 unit administratif:

  1. Kota Batumi
  2. Distrik Keda
  3. Distrik Kobuleti
  4. Distrik Khelvachauri
  5. Distrik Shuakhevi
  6. Distrik Khulo

Tingali ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Administrative divisions of Georgia Citakan:Georgian historical regions