Aksai Chin (Basa Tionghoa: 阿克赛钦, Ākésàiqīn) nyaéta wewengkon nu aya di antara Tiongkok, Pakistan, jeung India. Wewengkon ieu legana kira-kira 1/5 ti Jammu jeung Kashmir.[1] Wewengkon ieu dikawasaan ku Tiongkok jeung diklaim ku India. Aksai Chin nyaéta salah sahiji ti 2 perkawis papaséaan wewengkon antara India jeung Tiongkok. Wewengkon lianna nyaéta Arunachal Pradesh. Aksai Chin teu boga padumukan permanén.

Wates kulon India-Tiongkok nu nunjukkeun lokasi wewengkon Aksai Chin.
Peta nunjukkeun klaim India sareng Cina ngeunaan wates di daérah Aksai Chin, garis Macartney-MacDonald, Jalur Kantor Luar Negeri, ogé kamajuan pasukan Tionghoa nalika aranjeunna nguasaan daérah nalika Perang Sino-India.

Pranala luarÉdit

RujukanÉdit

  1. "Aksai Chin: China's disputed slice of Kashmir". CNN.com. Diakses tanggal 2007-07-23.