Andésit nyaéta salah sahiji wangun batuan beku kalayan komposisi antara jeung tekstur spesifik nu umumna kapanggih dina wewengkon subduksi téktonik di wewengkon wawates sagara saperti di basisir kulon Amérika Kidul. Ngaran ieu asalna tina ngaran Pagunungan Andés.

Conto babatuan andesit

Tumbu luarÉdit