Wancahan tina Badan Standar Nasional Pendidikan nyaéta badan mandiri jeung indepénden anu tugasna ngamekarkeun,mantau, ngawaskeun, jeung meunteun dilaksanakeunana Standar Nasional Pendidikan.[1] BSNP kalungguhanana di wilayah Nagara Républik Indonésia, tanggungjawabna ka menteri , dina ngajalankeun tugas jeung fungsina, BSNP mandiri jeung profésional.[1] Kaanggotaan BSNP jumlahna gasal, paling saeutik 11 (sabelas) urang jeung saloba-lobana 15 (lima belas) urang.[1] Anggota BSNP téh para ahli dina widang psikométri, évaluasi pendidikan, kurikulum, jeung manajemén pendidikan anu mibanda wawasan, pangalaman, jeung komitmen pikeun ngaronjatkeun kualitas atikan.[1] Kaanggotaan BSNP lumangsung salila opat taun, diangkat jeung dieureunkeun ku Menteri Pendidikan Nasional.[1] BSNP dipupuhuan ku saurang pupuhu jeung saurang sekretaris anu dipilih ku jeung tina anggota dumasar pangloba-lobana sora.[1] Tugas BSNP mantuan menteri dina mekarkeun, mantau, jeung ngadalian Standar Nasional Pendidikan. Standar anu dimekarkeun ku BSNP dipaké éféktif jeung ngabeungkeut sakabéh satuan pendidikan sacara nasional sanggeus ditetepkeun ku Peraturan Menteri.[1]

Wewenang BSNPÉdit

  1. Ngamekarkeun Standar Nasional Pendidikan;[1]
  2. Ngayakeun ujian nasional;[1]
  3. Méré rékoméndasi ka pamaréntah jeung pamaréntah daérah dina ngajamin jeung ngadalian kualitas atikan.[1]
  4. Ngarumuskeun kritéria kalulusan tina satuan pendidikan dina jenjang pendidikan dasar jeung menengah.[1]

Anggota BSNP periode 2009-2013Édit

BSNP périodeu 2009-2013 diangkat dumasar Keputusan Menteri Pendidikan Nasional Nomor 067/P/2009. [2]

No Ngaran Instansi
1 Prof. Dr. Djemari Mardapi Universitas Negeri Yogyakarta[2]
2 Prof. Dr. Edy Tri Baskoro Institut teknologi Bandung[2]
3 Prof. Dr. dr. Farid Anfasa Moeloek, SpOG Universitas Indonesia[2]
4 Prof. Dr. Ir. Moehammad Aman Wiratakusumah, M.Sc Institut Pertanian Bogor[2]
5 Prof. Dr. Johannes Gunawan, SH,LLM Universitas Parahyangan[2]
6 Prof. Dr. Richardus Eko Indrajit Perbanas[2]
7 Prof. Dr. rer. nat. Gunawan Indrayanto Universitas Airlangga[2]
8 Prof. Dr. Abdi A. Wahab Universitas Syahkuala[2]
9 Prof. Dr. Jamaris Jamma, M.Pd Universitas Negeri Padang[2]
10 Dr. Teuku Ramli Zakaria, MA Universitas Negeri Jakarta[2]
11 Prof. Dr. Zaki Baridwan Universitas Gadjah Mada[2]
12 Prof. Dr. Djaali Universitas Negeri Jakarta[2]
13 Prof. Dr. Furqon Universitas Pendidikan Indonesia[2]
14 Prof. Dr. Mungin Eddy Wibowo, M.Pd, Kons Universitas Negeri Semarang[2]
15 Pdt. Weinata Sairin, MTh Persekutuan Gereja Indonésia[2]


 



RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k Peraturan Pemerintah Republik Indonesia Nomor 19 Tahun 2005
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p http://bsnp-indonesia.org/id/, diaksés tanggal 8 Nopémber 2011.