Buka ménu utama

Balubur nyaéta ngaran daérah (distrik) di puseur Kota atawa Kabupatén jaman baheula, hususna di daérah Priangan saacan "Reorganisasi Priangan" (Preanger Reorganisatie) taun 1871.[1]Baheula Balubur nyaéta ngaran daerah anu langsung aya handapeun kakawasaan Bupati.[1] Daérah éta biasana dipaké pikeun padumukan para anggota kulawarga Bupati, lantaran lokasina alus keur ukuran baheula.[1] Di daérah eta euweuh gawé wajib pikeun melak kopi, jeung gawe wajib nu séjénna pikeun pangawasa Kolonial. Jeung deui, Balubur nyaéta "Daérah Istiméwa" jaman baheula.[1] Ngaran distrik kitu ogé, upamana, aya di Kabupatén Limbangan (ayeuna Kabupatéen Garut) nyaéta distrik Balubur Limbangan (ayeuna Kecamatan Limbangan).[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e Rosidi, ajip (2000). Ensiklopedia. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 93. ISBN 9794192597.