Basa Viétnam (tiếng Việt, ogé tiếng Việt Nam atawa Việt ngữ), nyaéta basa resmi Viétnam (Việt Nam). Basa Viétnam mangrupa basa indung urang Viétnam (87% ti sakumna nu nyicingan Viétnam) tur leuwih ti 2 yuta imigran Viétnam (loba kapanggih di Amérika Sarikat). Salian éta, basa ieu ogé mangrupa basa kadua pikeun sélér minoritas di Viétnam.

Basa Vietnam
Tiếng Việt
Palapalan [tǐəŋ vìəˀt] (Kalér)
[tǐəŋ jìək] (Kidul)
Dipaké di Bandéra Viétnam Vietnam
Wewengkon Asia Kidul Wétan
Jumlah panyatur 70-73 yuta panyatur indung (kaasup 3 yuta panyatur di luar nagara)
total 80+ yuta
Réngking 13–17 (panyatur indung); padeukeut jeung Korea, Telugu, Marathi tur Tamil
Rungkun basa Austro-Asiatik
Aksara Latin (Abjad Basa Viétnam)
Braille Basa Viétnam
Chữ Nôm (saméméhna)
Status resmi
Basa resmi di Bandéra Viétnam Vietnam

Citakan:Country data ASEAN[1]

Basa minoritas di Bandéra Céko Céko
Diatur ku Teu diatur kalawan resmi
Kode-kode basa
ISO 639-1 vi
ISO 639-2 vie
ISO 639-3 vie
TiengViet.PNG

Komunitas panyatur basa Viétnam utama

Najan mibanda loba kekecapan serepan ti basa Tionghoa tur mimitina ditulis maké aksara Tionghoa, ahli basa nganggap basa Viétnam kaasup kana rungkun basa Austroasia.

Kiwari, basa Viétnam mindeng ditulis maké aksara Latin.

Tempo ogéÉdit

RéférénsiÉdit

  1. "Languages of ASEAN". Diakses tanggal 7 August 2017. 

Tutumbu kaluarÉdit