Buka ménu utama
Budak keur ceurik

Ceurik nyaéta hiji réaksi awak (fisik) mangsa hiji jalma nyanghareupan kaayaan atawa kajadian nu ngusik perasaan, ceurik ilaharna dibarung ku teu kawawa merebeyna cimata ku alatan éta kaayaan.[1][2] Ceurik ogé dirandapan mangsa nandangan kanyeri atawa kasedih nupohara, bisa ogé ceurik mangsa pinanggih jeung kagumbiraan.[3]

Ceurik ogé jadi hiji kajadian nu ngabédakeun manusa jeung mahluk hirup séjén.[3] Ceurik sok dirandapak ku orok atawa budak mah hiji kawajaran atawa galib, mangrupa bagéan tina prosés ngagédéan éta orok.[1] Ceurik orok ogé hiji cara pikeun nepikeun hiji kaayaan nu dirandapan, bisa ceurik alatan lapar, hanaang, kareunang, ngambek, nyeri, jeung sajabana sangkan geuwat meunang perhatian ti kolotna.[4]

Dicutat tinaÉdit

  1. a b Cock Wirawan, dr. I Made (2017). Blog Dokter: Berbagai Tips Hidup Sehat dengan Cara Sederhana 2 (Snackbook). Jakarta: Noura e-Lite. 
  2. Masrur, Imam (2008). Partai togel, teroris, dan dukun santet: refleksi dari atas papan catur. Jakarta: Ombak. 
  3. a b bin Muhammad Bâ Mu’aibid, Hasan (2013). Dahsyatnya Terapi Air Mata. Jakarta: Tim Maghfirah Pustaka. 
  4. binti Abdullah, Rohani (2004). Bayi Cerdik. Jakarta: PTS Litera Utama, 2004.