Buka ménu utama

Chittagong (Basa Chittagong, Basa Benggala: চট্টগ্রাম, Chôţţogram) nyaéta palabuan laut utama sarta kota panggedéna kadua di Bangladés. Aya di gigireun Walungan Karnaphuli, Chittagong miboga jumlah pangeusi langkung ti 5 juta jiwa.

Chittagong

চট্টগ্রাম
Cicirén Chittagong (saarah jarum jam ti luhur): Palabuan Chittagong, Pangadilan Luhur Chittagong, Agrabad, Basisir Patenga, Sasak Shah Amanat, Bundeuran Cheragi Pahar
Cicirén Chittagong (saarah jarum jam ti luhur): Palabuan Chittagong, Pangadilan Luhur Chittagong, Agrabad, Basisir Patenga, Sasak Shah Amanat, Bundeuran Cheragi Pahar
Nami panggilan: 
Kota Palabuan
NagaraBandéra Bangladés Bangladés
DivisiDivisi Chittagong
DistrikDistrik Chittagong
Ngadeg1340[1]
Status kota dibéré1863[2]
Lega
 • Total168 km2 (65 sq mi)
Pangeusi
 (2008)[4]
 • Total2.579.107
 • Kapadetan15.351/km2 (39,760/sq mi)
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode pos
4000
GDP (2008)$25,5 milyar[5]
Kode telepon31

Kota kembarÉdit

Tingali ogéÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. Daptar kota di Bangladés, Dicutat 29 Désémber 2009
  2. "Speech of Mayor on Spacial Intarnational Working Conference". Chittagong City Corporation. Diakses tanggal 2009-12-21. 
  3. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-09-18. 
  4. "Statistical Pocket Book, 2008" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-08-15. [tumbu nonaktif]
  5. City Mayors: Richest cities in the world in 2020 by GDP

Tumbu kaluarÉdit