Buka ménu utama

Cibeureum, Sukamantri, Ciamis

désa di Ciamis, Jawa Barat

SajarahÉdit

Di suku Gunung Madati aya 3 désa nyaéta Désa Cibeureum , Désa Cibubuhan jeung Désa Caringin nu pamaréntahanana aya di unggal désa éta. Désa Cibubuhan mangsa harita mah kasohor minangka hiji tempat transit keur nu daragang gula jeung bako, sarta kasohor ogé ku kasenian ronggéngna. Ku alatan Désa Cibubuhan téh aya dina wewengkon dataran luhur nu gurawés tur gampang urug, sedengkeun puseur pamaréntahanana aya dina dataran handap, taun 1908 kajadian urug rongkah nu nilemkeun Désa Cibubuhan. Sanggeus kajadian urug éta, pamaréntahan tilu désa éta dihijikeun jadi ukur sadésa nyaéta Désa Cibeureum, nu tepikeun ka kiwari katelah Cibeureum Kolot. Désa Cibeureum Kolot harita téh dipxupuhuan ku kuwu munggaran dina mangsa Walanda nu namina Muhamad Toha alias Kuwu Bintang, kalayan puseur pamaréntahanana aya di Dusun Cibeureum, nu kiwari mah perenahna aya di sabudeureun RW 07 Dangdeur Dusun Cibeureum. Sanggeus dihijikeun, puseur pamaréntahan Désa Cibeureum dipindahkeun ka hiji dusun nu kiwari disebut Dusun Karangsari. Kapala pamaréntahanana mah tetep Kuwu Bintang ti taun 1907 tepikeun ka 1928. Sanggeus Kuwu Bintang, kapala pamaréntahan désa téh satuluyna diteruskeun ku : Atmadinata, Krama Dipraja, Prajadinata (1945-1964), MS Karna Dinata/Kuwu Aléh (1963-1978), Ganda Suganda (Kartiker) (1979-1980), Enjom Harjo (1981-1989), Embih Supriadi BA. (1990-1998), Endjom Djanglar (1999-2007), Yoyo Suhaya (PLH, 2007). Ti taun 2007 tepikeun ka kiwari (2007-2013), pamaréntahan dipupuhuan ku Bapa Didi Kamsidi.

Profil PamaréntahanÉdit

kepala désa ujang bohai

wakil sodik

ajsajwp

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

GéografisÉdit

DémografiÉdit

AtikanÉdit

PoténsiÉdit

PertanianÉdit

PakebonanÉdit

Tumbu LuarÉdit