Daérah Operasi VII Madiun atawa Daop VII MN atawa Daop 7 Madiun (Aksara Sunda : ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮷ ᮙᮓᮤᮅᮔ᮪ atawa Basa Jawa : ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦼꦫꦱꦶ​ꦥꦶꦠꦸ​ꦩꦢꦶꦪꦸꦤ꧀ , Dhaérah Operasi VII Madiun) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Wétan bagian kulon.[1]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VII Madiun
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VII Madiun
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Wétan
KotaMadiun
KacamatanManguharjo
KalurahanMadiun Lor
AlamatJalan Kompol Sunaryo
Kode pos63122
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreMN
Stasion pangluhurna+116 m (Rejotangan)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurSawaréh lintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun60-90 km/jam

Di wilayah ieu ogé aya industri karéta api hiji-hiji na di Indonésia jeung di Asia Tenggara, nyaéta PT INKA Madiun.[1]

Karéta apiÉdit

Karéta api anu dioperasikeun ku Daop 7 Madiun di antarana:[1]

  1. Karéta api Brantas
  2. Karéta api Kahuripan
  3. Karéta api Arjuna Éksprés (teu beropérasi)
  4. Karéta api Madiun Jaya Éksprés (teu beropérasi)
  5. Karéta api Singasari

Lintas OperasiÉdit

Lintas teu beroperasiÉdit

Daptar dipoÉdit

  • Dipo lokomotip jeung karéta Madiun
  • Subdipo lokomotip jeung karéta Kertosono
  • Subdipo lokomotip jeung karéta Kediri[2]

Tingali ogéÉdit

Kereta Api Indonesia

RujukanÉdit

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 11 Maret 2016
  2. Majalah KA Edisi Mei 2014