Daérah Operasi VIII Surabaya

Daérah Operasi VIII Surabaya atawa Daop 8 Surabaya atawa Daop VIII SB nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Wétan bagian tengah.[1]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VIII Surabaya
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VIII Surabaya
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Wétan
KotaSurabaya
KacamatanGubeng
KalurahanGubeng
AlamatJalan Gubeng Masjid
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreSB
Stasion pangluhurna+491 m (Lawang)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun60-120 km/jam

Aya babaraha stasion gedé anu aya di Daop 8 Surabaya, di antarana Stasion Surabaya Gubeng, Surabaya Pasarturi, Surabaya Kota, Sidoarjo, Mojokerto, Blitar, Malang, Wonokromo, jeung Lamongan.[1] Dipo lokomotip panggedéna nyaéta dipo lokomotip Sidotopo (SDT) aya di kompleks Stasion Sidotopo.[1]

Karéta apiÉdit

Karéta api anu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya di antarana:[1]

  1. Karéta api Argo Bromo Anggrék
  2. Karéta api Sembrani
  3. Karéta api Bangunkarta
  4. Karéta api Turangga
  5. Karéta api Sancaka (rangkéan daop 8)
  6. Karéta api Sancaka Utara
  7. Karéta api Malabar
  8. Karéta api Kertajaya
  9. Karéta api Jayakarta
  10. Karéta api Maharani
  11. Karéta api Dhoho
  12. KRD Kertosono
  13. KRD Bojonegoro
  14. KRD SuLam
  15. KRD Surabaya-Sidoarjo/SuSi
  16. KRD Jenggala
  17. Karéta api Gajayana
  18. Karéta api Majapahit
  19. Karéta api Matarmaja
  20. Karéta api Penataran
  21. Karéta api Tumapel
  22. Karéta api Dharmawangsa

Sedengkeun karéta api anu dioperasikeun ku daop séjén di antarana:[1]

  1. Karéta api Argo Wilis (operator daop 1)
  2. Karéta api Bima (operator daop 1)
  3. Karéta api Harina (operator daop 2)
  4. Karéta api Gumarang (operator daop 1)
  5. Karéta api Sancaka (rangkéan daop 6)
  6. Karéta api Mutiara Timur (operator daop 9)
  7. Karéta api Malioboro Éksprés (operator daop 6)
  8. Karéta api Mutiara Selatan (operator daop 1)
  9. Karéta api Jayabaya (operator daop 1)
  10. Karéta api Gaya Baru Malam Selatan (operator daop 1)
  11. Karéta api Tawang Alun (operator daop 9)
  12. Karéta api Probowangi (operator daop 9)
  13. Karéta api Arjuna Éksprés (operator daop 7)
  14. Karéta api Pasundan (operator daop 2)

Daptar dipo jeung balai yasaÉdit

  • Balai Yasa Surabaya Gubeng
  • Dipo lokomotip Sidotopo
  • Subdipo lokomotip Surabaya Pasarturi
  • Dipo karéta Malang
  • Subdipo karéta Blitar[2]

Daptar jalur karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 11 Maret 2016
  2. Majalah KA Edisi Mei 2014