Buka ménu utama

Daérah Operasi VIII Surabaya

Daérah Operasi VIII Surabaya atawa Daop 8 Surabaya atawa Daop VIII SB nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Wétan bagian tengah.[1]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VIII Surabaya
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi VIII Surabaya
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Wétan
KotaSurabaya
KacamatanGubeng
KalurahanGubeng
AlamatJalan Gubeng Masjid
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreSB
Stasion pangluhurna+491 m (Lawang)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun60-120 km/jam

Aya babaraha stasion gedé anu aya di Daop 8 Surabaya, di antarana Stasion Surabaya Gubeng, Surabaya Pasarturi, Surabaya Kota, Sidoarjo, Mojokerto, Blitar, Malang, Wonokromo, jeung Lamongan.[1] Dipo lokomotip panggedéna nyaéta dipo lokomotip Sidotopo (SDT) aya di kompleks Stasion Sidotopo.[1]

Karéta apiÉdit

Daptar dipo jeung balai yasaÉdit

  • Balai Yasa Surabaya Gubeng
  • Dipo lokomotip Sidotopo
  • Subdipo lokomotip Surabaya Pasarturi
  • Dipo karéta Malang
  • Subdipo karéta Blitar[2]

Daptar jalur karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 11 Maret 2016
  2. Majalah KA Edisi Mei 2014