Karéta api Brantas

Karéta Api Brantas
KA Brantas melintas langsung Kramat.jpg
Karéta Api Brantas ngaliwat Stasion Kramat
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi AC PSO jeung Éksékutip
Ékonomi AC jeung Bisnis (lamun tambahan)
Status Beroperasi
Lokal Daop 7 Madiun
Stasion terminus Stasion Blitar
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VII Madiun
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Brantas (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮘᮢᮔ᮪ᮒᮞ᮪ ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦧꦿꦤ꧀ꦠꦱ꧀ , Sepur Brantas) nyaéta karéta api kelas ékonomi jeung éksekutip atawa kelas ékonomi jeung bisnis (lamun tambahan) anu ngalayanan rute Stasion Blitar - Stasion Kediri - Stasion Semarang Tawang - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VII Madiun.[1]

Ti tanggal 1 September 2019, karéta ieu (sareng Karéta api Gaya Baru Malam Selatan) tos aya layanan kelas éksekutip.

Spésifikasi karétaÉdit

Ieu Stamformasi KA Brantas: (Ti tanggal 1 Désémber 2019)

  • KA 117
    • 1 Lokomotip CC201/CC203 (Dipo Induk MN/SDT/JNG)
    • 1 Karéta Pembangkit (P BL) (Lamun teu ngaggunakeun MP1/MP2 kalawan Karéta Makan Pembangkit)
    • 3 Karéta Éksekutip (K1 BL)
    • 1 Karéta Makan Pembangkit (KMP3/MP2/MP1 BL)
    • 6 Karéta Ékonomi AC (K3 BL)
  • KA 118
    • 1 Lokomotip CC201/CC203 (Dipo Induk MN/SDT/JNG)
    • 6 Karéta Ékonomi AC (K3 BL)
    • 1 Karéta Makan Pembangkit (KMP3/MP1/MP2 BL)
    • 3 Karéta Éksekutip (K1 BL)
    • 1 Karéta Pembangkit (P BL) (Lamun teu ngaggunakeun MP1/MP2 kalawan Karéta Makan Pembangkit)

Lamun staformasi karéta tambahan nyaéta:

  • KA 7015
    • 1 Lokomotip CC201/CC203 (Dipo Induk MN/SDT/JNG)
    • 4 Karéta Bisnis AC (K2 BL)
    • 1 Karéta Makan Pembangkit (KMP3 BL) (MP2 BL)
    • 5 Karéta Ékonomi AC (K3 BL)
  • KA 7016
    • 1 Lokomotip CC201/CC203 (Dipo Induk MN/SDT/JNG)
    • 5 Karéta Ékonomi AC (K3 BL)
    • 1 Karéta Makan Pembangkit (KMP3 BL) (MP2 BL)
    • 4 Karéta Bisnis AC (K2 BL)

Katerangan:

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Dina GAPEKA 2019 ieu, Karéta api Brantas diberangkatkeun ti Stasion Blitar isuk, nepi di Stasion Pasar Senén peuting, berangkat deui ti Pasar Senén béurang, nepi di Stasion Blitar isuk-isuk.[2] Aya ogé Karéta Tambahan anu dijalankeun dina usum mudik, nataru, libur sakola, jeung poé-poé tangtu wungkul. Jadwal anu leuwih lengkepna tingali dina Wikipedia basa Indonesia

Tingali ogéÉdit

Karéta Api

RujukanÉdit

  1. a b c Informasi KA Brantas (id) diakses tanggal 2 Februari 2016
  2. Jadwal KA Brantas (id) diakses tanggal 2 Februari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia