Géométri bal nyaéta géométri dua diménsi tina pamukaan bal.

Hiji bal jeung juru tilu buleud di luhureunnana.

Dina géométri bal, titik diwangenankeun sakarupa dina géométri datar, tatapi "gurat lurus" diwangenankeun minangka "lalaran pangpondokna antara dua titik" anu disebut géodesik. Dina pamukaan bal, géodesik mangrupa bagéan tina hiji bunderan gedè anu matak hiji juru dibentuk ku dua bunderan gedè.

Géométri bal ngalahirkeun hiji konsép trigonométri anyar anu disebut minangka trigonométri bal anu béda ti trigonométri biasa (pikeun conto, dina hiji juru tilu bal, jumlah kabéh juruna leuwih ti 180 darajat).

Élmu géometri bal loba digunakeun dina navigasi jeung astronomi bal. Panangtuan arah kiblat misalna, loba ngagunakeun konsép-konsép géométri bal.

Tutumbu kaluarÉdit