Citakan:Templat:Taxobox

Golsom atawa basa latinna Andinoacara rivulatus, syn. Aequidens rivulatus,nyaéta lauk darat dina famili cichlid.Cite error: The opening <ref> tag is malformed or has a bad name Ku urang laur negri mah katelahna Green Terror aya oge nu nganelahkeun lauk gold saum, matakna dina letah urang sunda mah ngarana jadi golsom. Ieu lauk asalna ti daerah Pasifik  Amérika Kidul ti walungan Tumbes di Peru nepi ka walungan Esmeraldas di Ékuador.Cite error: The opening <ref> tag is malformed or has a bad name Warna sisitna polymorphic nu miboga warna bodas atawa emas-oranyeu dina tungtung sirip nepi ka buntut jeung cecepet tonggongna. Salian ti eta aya deui dua spesies ampir sarua nu matak bingung ngabedakeunna nyatea A. stalsbergi  jeung A. blombergi.Cite error: The opening <ref> tag is malformed or has a bad nameCite error: The opening <ref> tag is malformed or has a bad name

Lauk jaluna tumuwuh leuwih badag batan nu bikang, panjang awakna bisa ngahontal nepi ka 30 cm (12 in)

Landihan Green Terror jang lauk golsom cocog jeung tabiatna anu pohara agrésif. Sifat agrésif na kaciri pisan lamun geus pas waktuna umur kawin. Ngan eta oge teu ngajamin lauk golsom paripoahna kitu kabeh, aya oge nu rada tenang jeung kalem teu pati teuing sok ngaganggu jeung ngaeredan batur. Lamun di toko akuarium biasana mah golsom nu umurna kaitung rumaja geus bisa dijual-beulikeun . Kadangkala spésiés ieu sok pahili jeung lauk blue acara (Andinoacara pulcher) nu sarua dina panampilan; tapi bisa dibedakeun tina tabiat jeung kalakuanna, lauk blue acara teu pati galak jeung agrésif jeung teu tumuwuh jadi badag siga golsom.[rujukan?]


Di tempat asalna, Golsom hirup di iklim tropis dina cai anu kadar asam na 6.5–8.0 pH, sadah cai na 25.0 dGH, jeung suhu 20–24 °C (68–75 °F)