Buka ménu utama
{{{Ngaran}}}
COLLECTIE TROPENMUSEUM Landschap met gezicht op de Goenoeng Malabar TMnr 60011494.jpg
Luhur 2.343 m (7.687 kaki)
Perenah Jawa Barat, Indonesia
TipeStratovolcano

Gunung Malabar ( Aksara Sunda Baku : ᮌᮥᮔᮥᮀ ᮙᮜᮘᮁ) nyaéta gunung seuneu anu aya di PANGALENGAN , Kabupatén Bandung, Jawa Barat, jeung titik pangluhurna 2.343 méter dpl. Malabar nyaéta salah sahiji Malabar Pagunungan luhur dipiboga. Sababaraha puncak séjénna téh sorot tina Méga, Puntang Puncak, jeung Puncak Haruman.

Wewengkon Gunung Malabar boga leuweung Dipterokarp Bukit , Leuweung Dipterokarp Atas , leuweung Montana , sarta Leuweung Ericaceous atawa leuweung gunung . Gunung Malabar sinonim jeung perkebunan teh diadegkeun ku Bosscha.[1]


Asal - usulÉdit

Gunung Malabar anu sumber inspirasi tina nami kareta Malabar , karéta éksékutif, bisnis jeung ékonomi ngawula Bandung AC-Ciamis.[2]

RujukanÉdit