Harupat nyaéta bagéan anu heuras tina injuk tangkal kawung wanguna kawas nyéré hideung kelirna tur mencos.[1] [2]. Dimangpaatkeun pikeun nyieun sapu, hateup, patlot/kalam paranti nulis utamana kaligrafi [3], widé, baheula harupat dipaké paser minangka pélor sumpit tungtungna dibulen ku kapas [4], jeung réa-réa deui.[5]

Keur misahkeun harupat jeung injuk
Harupat kawas nyéré satukangeun buah caruluk

Dicutat tinaÉdit

  1. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 19. Diakses tanggal 16 Desember 2019. 
  2. Harupat
  3. Harupat dipake nulis
  4. Harupat pikeun paser
  5. Harupat téh nyéré tina tangkal kawung

Tutumbu kaluarÉdit

  1. ngaduruk harupat
  2. Harupat paranti nulis
  3. Mangpaat Harupat