Buka ménu utama

Parobahan

80 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
}}
 
'''Cingcau''' atawa '''Camcauh''' mangrupa tutuwuhan nu mangrupa areuy anu dauna lamun dirames dibauran cai saeutik engkéna sok ngagibleg saperti ager éncér.<ref name="Kamus"> Danadibrata,R.A.(2006).Kamus Basa Sunda.Bandung: Kiblat Buku Utama. </ref> Ilaharna sok diolah jadi [[inuman]] nya éta [[és cingcau]], biasana dina waktu buka [[puasa]] lantaraan tiis.<ref name="Kamus"/> Camcauh aya anu dahanna paranjang saperti [[areuy]] [[daun]]na karandel jeung rada rubak.<ref name="Kamus"/> Camcauh téh aya dua rupa nya éta [[Camcauh Hideung]] jeung [[Camcauh Héjo]]. <ref name="sumber1"> [http://lepmida.com/column.php?id=334&awal=30 CINCAU HITAM, MUDAH DIDAPAT,MURAH, BERKHASIAT DAN, MENGUNTUNGKAN] (Dicutat tanggal 20 Oktober 2011) </ref> Produksi camcauh lolobana di Indonésia persisna di Sumarorong, Sulawesi Barat.<ref name="sumber1"/>
 
=='''Sajarah'''==
 
=='''Mangpaat'''==
# Loba ngandung mineral utamana [[kalsium]] jeung [[fosfor]].<ref name="cincau1"> [http://easzsoft.com/project/daunrumputdewa/manfaat.aspx Manfaat Cincau] (Dicutat tanggal 21 Oktober 2011) </ref>
# Alus pikeun ngaleutikeun awak ku sabab kandungan kalorina saeutik. <ref name="cincau1"/>
# Bisa nyagerkeun panas [[beuteung]], [[sembelit]], [[bungkak beuteung]], [[demam]] jeung [[diaré]].<ref name="cincau1"/>
Pamaké anonim