Béda révisi "Orbit"

101 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
{{Tarjamahkeun|Indonésia}}
[[Isaac Newton]] menunjukkannunjukkeun bahwayén [[hukum gerakanoyagan planetplanét KeplerKépler|hukum KeplerKépler]] dapatbisa diditurunkan turunkantina dari teoritéori [[gravitasigrapitasi]]. PadaUmumna umumnyamah, gerakoyag bendabanda dalamdina lingkup pengaruhpangaruh gravitasigrapitasi merupakanmangrupakeun lintasanlilintas yganu berbentukwangunna [[irisankeureutan kerucutcongcot]]. Newton kemudiansaterusna menunjukkannunjukkeun bahwayén sepasangsapasang bendabanda akanbakal salingsilih mengitaringurilingan denganku jarakanggang yganu berbandingbabanding terbaliktibalik denganjeung [[massa]]nyana dansarta sekitarsakitar titik pusatpuseur massa (t.p.m.) gabungan daritina keduadua bendabanda tadi. BilaMun salahsalasahiji satubanda bendamurag jauhleuwih lebih besarbadag (massive) daribatan tinu yanghiji satunyadeuina, makamangka t.p.m. nyana akanbakal mendekatingadeukeutan t.p.m. bendabanda yganu lebihleuwih besarbadag tadi.
<!--
==Orbit Planet==
-->
 
== Orbit BumiMarcapada ==
 
Oyag [[marcapada]] nyanghareup [[panonpoé]] ku wangun élips. [[Marcapada]] ngorbit ngurilingan [[panonpoé]] jeung [[bulan_(satelit)|bulan]] ngoyag ngorbit ngurilingan [[marcapada]].
Gerak bumi terhadap matahari dengan bentuk elips. Bumi mengorbit mengelilingi matahari dan bulan bergerak mengorbit mengelilingi bumi.
<!--
=="Scaling" dalam gravitasi==
-->
 
== Peran dalamsajeroning evolusiépolusi teoritéori atom ==
 
PadaDina saatsabot strukturstruhtur atom pertamamunggaran diditalungtik selidiki padapas awal [[abad ka-20]], [[atom]] didigambarkeun gambarkan sebagaiminangka tata surya kecilleutik yanganu didikaitkeun ikat denganjeung Gaya [[Coulomb]]. ModelModél iniieu tidakteu sejalansaluyu denganjeung elektrodimanika[[éléktrodimanika]] danogé modelmodél iniieu secarakucara perlahanlalaunan diperbaikidibenerkeun sejalanluyu denganjeung perubahanparobahan teoritéori [[kuantum]]. AkanLian tetapiti kitu, masihaya adakénéh baé istilah peninggalantitilar "orbit" untukpikeun menggambarkanngagambarkeun keberadaanayana energiénérgi elektronéléktron dalamdina mengitaringurilingan nukleus [[atom]].
 
== Pranala luar ==