Béda révisi "Transformasi Fourier"

m
taya kamandang éditan
m
'''Transformasi Fourier''' nyéta hiji alat matematis anu ngawincik [[fungsi]] non-périodik kana fungsi-fungsi [[sinusoida]] anu nyusunna. Tranformasi Fourier ogé mangrupakeunmangrupa alat pikeun ngarobah fungsi waktu kana wujud fungsi frékuénsi.
 
Dina [[matématika]], lamun fungsi périodik bisa diwincik kana sajumlah dérét fungsi anu disebut deret Fourier ku rumus <math>x(t) = \sum_{n=-\infty}^{\infty} c_n e^{jn\omega_o t}.</math> mangka géneralisasi pikeun fungsi non-périodik bisa dilakukeun maké rumus nu disebut transformasi Fourier. Jadi transformasi Fourier mangrupakeunmangrupa generalisasi tina [[dérét Fourier]]
 
== Définisi ==
Lamun x(t) mangrupakeunmangrupa hiji sinyal non-périodik. Mangka transformasi Fourier x(t), anu dilambangkeun ku <math>\mathcal{F}</math>, didéfinisikeun ku
 
:<math>X(\omega) = \mathcal {F}\{x(t)\} = \int \limits _{-\infty}^{\infty} x(t)\ e^{-j \omega t}\,dt </math>
 
== Sifat Transformasi Fourier ==
Urang ngagunakeun perlambang <math>x(t) \quad \stackrel{\mathcal{F}}{\Longleftrightarrow}\quad X(\omega)</math> pikeun ngalambangkeun yén ''x''(''t'') jeung ''X''(ω) mangrupakeunmangrupa pasangan transformasi Fourier.
 
1. Liniéritas (superposisi):