Drupada: Béda antarrépisi

30 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Drupada''' mangrupa salah sahiji inohong dina mitologi India.<ref name="hiji">{{en}}[http://www.apamnapat.com/entities/Drupada.html Drupada] (diakses ping 2 November 2015)</...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Drupada''' mangrupa salah sahiji inohong dina mitologi [[India]].<ref name="hiji">{{en}}[http://www.apamnapat.com/entities/Drupada.html Drupada] (diakses ping 2 November 2015)</ref> Anjeuna mangrupa Raja[[raja]] ti [[Karajaan Panchala]].<ref name="hiji"/> [[Prishada]] bapana ngirim anjeuna ka patapaan hiji [[brahmana]] buhun nu ngaranangaranna [[Agniveshya]] pikeun diajar tulisan suci jeung seni perang.<ref name="hiji"/> Anjeuna mangrupakeunmangrupa babaturan sakelas, putra ti [[Baradwaja]]. MaranehnaMaranéhna mangrupakeun babaturan deukeut jeung sumpah patalina bakal langgeng.<ref name="hiji"/>
Hanjakalna, sanggeus hasil meunang tahta sanggeus Bapanabapana Maotmaot.<ref name="hiji"/> Drupada robah jadi adigung.<ref name="hiji"/> Salian ti éta, [[Drona]] nyangsara miskin jeung niat ngadeukeutan babaturana pikeun menta bantuan.<ref name="hiji"/> Nalika manéhna datang ka pangadilan Drupada jeung menta kakayaan, ngingetkeun Raja patali babaturan diantara kaduana ti leuleutik, Drupada ngahina manéhna, jeung ngucap yén jadi babaturan kurbisa diantara nu sdarajat. Antara Rajaraja jeung Brahmanabrahmana miskin, ngan saukur bisa méré amal.<ref name="hiji"/>
 
==Referensi==