Béda révisi "Titik golak"

12 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Titik Golak''' mangrupa suhu di mana éta [[suhu]] bisa ngarobah kaayaan [[hiji]] [[zat]] tina [[cair]] kana [[gas]] dina sakabéh atawa sabagain éta cairan.<ref name="hiji">{{en}}[http://www.sciencedaily.com/terms/boiling_point.htm Boiling point] (diakses ping 4 November 2015)</ref> Cairan éta bisa robah jadi gas dina suhu di handap titik golak ngaliwatan prosés [[panguapan]].<ref name="hiji"/>
Nalika zat cair jadi gas disebut ngagolak atawa panguapan.<ref name="dua">{{id}}[http://budisma.net/2015/02/pengertian-titik-leleh-melting-dan-titik-didih-boiling.html Pengertian Titik Leleh dan Titik Didih] (diakses ping 4 November 2015)</ref> Dina [[suhu]] nu tangtu nu disebut titik golak, molekul bakal meunangkeun énergi anu cukup pikeun ngaleupaskeun sorangan jadi [[gas]]. Titik golak [[cai]] nyaéta 100 darajat C (212 darajat F).<ref name="dua"/>
==Referensi==
{{reflist}}
1.246

éditan