Béda révisi "Rél"

361 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar 277px|thumb|Rél '''Rél''' nyaéta logam batang pikeun landasan jalan karéta api atawa kandaraan nu séjén saperti trém je...)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
Rel biasana dipasang di luhureun badan jalan anu dilapis ku batu kericak atawa batu Balast. Fungsi Balast dina rél karéta api nyaéta pikeun ngaredam [[getaran]] jeung lenturan rél diakibatkeun ku beuratna karéta api. Pikeun ngaliwatan [[Jambatan|jambatan]], dipaké bantalan [[kai]] anu leuwih elastis tibatan bantalan beton.
== Rupa-rupa rél dumasar beuratna ==
Rel anu dipaké di Indonésia maké standar UIC, Standar:
* Rel 25 anu hartina unggal 1 méter potongan rél beuratna 25 kilogram (kg).
* Rel 33
* Rel 41
* Rel 42 anu hartina unggal 1 méter potongan rél beuratna 42,59 kilogram
* Rel 50
* Rel 54 anu hartina unggal 1 méter potongan rél beuratna 54.43 kilogram
* Rel 60
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
3.688

éditan