Béda révisi "Kabupatén Karawang"

6 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta (2), diantara → di antara, salasahiji → salah sahiji (2), dimana → di mana, Kalolobaan → lolobana, samemeh → saméméh
m (menambahkan Kategori:Kabupatén di Jawa Kulon menggunakan HotCat)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta (2), diantara → di antara, salasahiji → salah sahiji (2), dimana → di mana, Kalolobaan → lolobana, samemeh → saméméh)
|web=www.karawangkab.go.id
}}
'''Kabupatén Karawang''' mangrupa hiji [[kabupatén]] di [[Propinsi]] [[Jawa Barat]], [[Indonésia]]. Ibukotana nyaéta '''Karawang'''. Kabupatén ieu wawatesan jeung [[Kabupatén Bekasi]] tur [[Kabupatén Bogor]] di beulah kulon, [[Laut Jawa]] di beulah kalér, [[Kabupatén Subang]] di beulah wétan, [[Kabupatén Purwakarta]] di beulah wétan kidul, sarta [[Kabupatén Cianjur]] di beulah kiduleunnana.
 
== Topografi ==
Kalolobaanlolobana wilayah Kabupatén Karawang mangrupa dataran handap, sarta di sabagéan wilayah beulah kidul mangrupa dataran luhur.
 
== Démografi ==
Pangeusina umumna nyaetanyaéta suku [[Sunda]] nu maké [[Basa Sunda]].
 
== Babagian Administratif ==
Kabupatén Karawang ngawengku 30 [[kacamatan]], nu kabagi deui kana 309 [[désa]] jeung [[kalurahan]]. Pusat pamaréntahannana Kabupaten Karawang aya di Kacamatan [[Karawang, Karawang|Karawangnyaeta]] di Jalan Jend. Ahmad Yani by pass Karawang.
 
== Poténsi ékonomi ==
=== Industri ===
Karawang mangrupa salasahijisalah sahiji kawasan industri di beulah wétan Jakarta, diantaranadi antarana:
* Kawasan International Industry City [[KIIC]] anu ngawengku sababaraha pamarentahan desa nyaetanyaéta Desa Wadas, Desa Sukaluyu, Desa Puseurjaya.
* Kawasan Surya Cipta di beulah kiduleun Karawang
* Kawasan Industri Kujang Cikampek [[KIKC]] beulah wetan Karawang.
 
=== Tatanén ===
Karawang kasohor minangka salasahijisalah sahiji [[leuit]]na [[paré]] [[Jawa Kulon]].
{{bagean-pondok}}
 
 
== Sajarah ==
Kabupatén Karawang neundeun loba catatan sajarah. [[Rengasdengklok, Karawang|Rengasdengklok]] mangrupa tempat dimanadi mana [[Soekarno]]-[[Mohammad Hatta|Hatta]] dibawa ku para pamuda Indonesia samemehsaméméh Proklamasi Kamardekaan Indonesia tanggal [[16 Agustus]] [[1945]] jang ngarancang naskah proklamasi. Rengasdengklok mangrupa daerah anu ngamimitian ngibarkeun [[bendera]] merah putih. Kota Karawang ogeogé jadi inspirasi sastrawan [[Chairil Anwar]] nulis karya ''Antara Karawang-Bekasi''. Karawang ngadeg kaping [[14 Séptémber]] [[1633]].
 
{{JaBar}}
18.254

éditan