Béda révisi "KAI Commuter Indonésia"

3 bita ditambahkeun ,  9 bulan yang lalu
→‎Sajarah: Ngarapihkeun
(→‎Sajarah: Ngarapihkeun)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
Taun [[2008]] dibentuk anak pausahaan PT KA, nyaéta PT KAI Commuter Jabodetabek (KCJ), nu fokusna kana pangoperasian jalur karéta listrik di wilayah Daérah Operasional (DAOP) 1 Jabodetabek, nu harita mah miboga 37 ruteu karéta nu ngalayanan wewengkon Jakarta Raya. PT KCJ ngamimitian proyék modérnisasi angkutan KRL dina taun 2011, ku canya nyaderhanakeun ruteu nu aya jadi 5 ruteu utama, pamupusan KRL ékspréss, panerapan gerbong husus awéwé, sarta ngarobah ngaran KRL ékonomi-AC jadi Karéta Commuter. Ieu proyék dituluykeun ku rénovasi, panataan ulang, jeung stérilisasi sarana prasarana kaasup jalur karéta ogé stasiun karéta. Deuih ditempatkeun ogé satuan kaamanan di unggal gerbong. Mangsa [[Stasion Tanjung Priuk|Stasiun Tanjung Priok]] diresmikeun deui sanggeus rénovasi total taun [[2009]], jalur karéta listrik geus nambah jadi 6, sok sanajan can dioperasikeun sagemblengna. Bulan [[Juli]] [[2013]], PT KCJ mitembeyan sistim tikét éléktronik COMMET (''Commuter Electronic Ticketing'') jeung parobahan sistim tarif karéta.<ref>{{cite web|url=http://www.krl.co.id/sekilas-krl.html|title=Sejarah Kereta Rel Listrik|publisher=PT KAI Commuter Jabodetabek|accessdate=20 September 2015}}</ref>
 
Tanggal [[20 Séptémber]] [[2017]], '''PT KAI Commuter Jabodetabék''' robah ngaran jadi '''PT KAIKereta Commuter Indonésia''', lantaran cakupan operasina geus ngawengku wilayah di luar Jabodetabék, sarta pausahaan ieu disiapkeun pikeun ngaoperasikeun KRL Commuter di kota-kota gedé di [[Indonésia]] saperti [[Médan]], [[Bandung]], jeung [[Surabaya]].<ref>{{id}} [https://m.detik.com/news/berita/d-3650906/tak-hanya-jangkau-jabodetabek-pt-kcj-ganti-nama-jadi-pt-kci Tak Hanya Jangkau Jabodetabek, PT KCJ Ganti Nama Jadi PT KCI] Detik.com, diakses tanggal 28 Desember 2018</ref>
 
== Ruteu ==