Béda révisi "Cai"

17 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
(Image)
 
== Ngamurnikeun cai ==
{{tarjamahkeun|Inggris}}
Ngamurnikeun cai perlu pikeun rupa-rupa kaperluan industri, pon kitu ogé keur konsimsi. Manusa merlukeun cai nu teu loba teuing ngandung uyah atawa nu séjénna. Pangotor nu ilahar kapanggih di antarana bahan kimiawi atawa [[kuman|baktéri]]. Some solutes are acceptable and even desirable for perceived taste enhancement. Water that is suitable for drinking is termed '''potable water'''.
 
# '''Disaring ku karbon''': [[Arang]], salah sahiji bentuk [[karbon]] nu mibanda luas muka nu gedé nu dipikasebab ku cara nyiapkeunana, nyerep rupa-rupa senyawa, kaasup sabaraha senyawa nu ngandungan racun. Cai disalurkeun kana [[activated charcoal|karbon aktif]] pikeun ngabuang éta pangotor-pangotor. Cara ieu loba dipaké pikeun pamurni cai di imah-imah jeung akuarium lauk. Pamurni di imah-imah pikeun cai inuman ogé sok ngandung [[pérak]], jumlah ion pérak anu pas gaduh éfék pikeun ngabasmi baktéri.
# '''Disuling''': [[Panyulingan]] ngalibatkeun ngagolakkeun cai pikeun ngahasilkeun [[uap]] cai. éta uap cai bakal naék ka lakop nu leuwih tiis di mana manéhna meunang ngembun balik jadi cai nu engkéna bakal dikumpulkeun. ku sabab bahan-bahan nu kaleyur biasana teu nguap, manéhna bakal cicing dina leyuran nu ngagolak. Panyulingan sorangan moal bisa ngamurnikeun cai sacara total, ku sabab aya sabaraha bahan pangotor nu boga titik golak nu sarupa jeung cai jeung ogé titik-titik cairan séjén nu teu nguap kabawa ku uap. Kumaha ogé, 99.9% cai murni tiasa didapet liwat panyulingan.
# '''Osmosis balik''': Tekenan mékanis dilarapkeun minangka solusi nu teu murni pikeun maksa cai murni liwat membran semi-permeabel. Istilahna mah nyaéta osmosis balik, lantaran osmosis normal bakal ngakibatkeun cai murni laju ka arah séjén pikeu ngalaaskeun kokotor. Osmosis balik sacara téori mangrupa métodeu pamurnian cai skala badag nu panggemblengna, sanajan mémbran semi-permeabel nu sampurna téh bangga dijieunna.
# '''Osmosis balik''': Mechanical pressure is applied to an impure solution to force pure water through a [[semi-permeable membrane]]. The term is ''reverse [[osmosis]]'', because normal osmosis would result in pure water moving in the other direction to dilute the impurities. Reverse osmosis is théoretically the most thorough method of large-scale water purification available, although perfect semi-permable membranes are difficult to créate.
# '''Kromatografi panukeur ion''': InDina thisieu caseperkara, watercai isnu passeddikocorkeun throughliwat a chargedkolom resin columnbamuatan thatnu hasmibanda sideranté chainsgigir thatnu trapnaheun calciumkalsium, magnesiummagnésium, andsarta otherion héavylogam metalbeurat ionslianna. InDi manyloba laboratorieslaboratorium, thisieu methodmétodeu ofpamurnian purificationtéh hasgeus replacedngagantikeun distillationdistilasi, aslantaran itméré providescai avolume highloba volumenu ofkacida verymurnina purekalawan waterleuwih moregancang quicklyjeung anddeuih withpamakéan lessénérgina energyleuwih usesaeutik thantinimbang otherprosés processesanu séjén mah. WaterCai nu purifieddimurnikeun inku thisieu waycara istéh calleddisebut ''deionizedcai water''deionisasi.
 
== Miceunan cai ==