Béda révisi "Kawih"

3 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara (3)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara (3))
 
 
== Rupa-rupa kawih dumasar kana kamekaran waktu, nyaéta: ==
# Kawih buhun atawa tradisional. Buhun artina kuno, jaman baheula atawa kecap séjén tina bahari. Période kawih buhun aya dina kurun waktu saacan jaman [[Jepang]] nepi ka Jaman [[Jepang]]. Lagu anu kaasup kawih buhun, diantaranadi antarana nyaéta lagu "[[Banjar Sinom]]", jsb. <ref name=":0" />
# Kawih jaman [[Jepang]], dimimitian kira-kira [[Jepang]] datang ka [[Indonesia]] taun 50-an. Sababaraha kawih nu aya di jaman [[Jepang]] diantaranadi antarana lagu " [[Es Lilin]]", " [[Balon Ngapung]]", "[[Gehgér soré]]", "[[Bandowati]]", jsb.<ref name=":0" />
# Kawih wanda anyar atawa kawih jaman kiwari nyaéta kawih jaman ayeuna. kurun waktu kawi wanda anyar dimimitian ti taun 50-an nepi ka kiwari. Kawih wanda anyar diantaranadi antarana nyaéta lagu "[[Anggrek Japati]]", "[[Cinta Nusa]]", "[[Angin Priangan]]", "[[Hujan Munggaran]]", jsb.<ref name=":0" />
 
{{Pondok}}
 
== Rujukan ==
 
[[Kategori:Seni Sunda]]
[[Kategori:Seni sora]]
18.254

éditan