Béda révisi "Yamaha Aérox"

2.105 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Yamaha Aérox''' nyaéta skuter pabrikan [[Yamaha]] anu geus diproduksi ti taun [[1997]].<ref name=":0">{{Cite web|url=https://autotekno.sindonews.com/read/1220369/121/lahir-1997-yamaha-aerox-ternyata-ada-4-generasi-1499936739|title=Lahir 1997, Yamaha Aerox Ternyata Ada 4 Generasi|website=SINDOnews.com|language=id-ID|accessdate=2020-01-14}}</ref> Ieu Yamaha Aérox mimitina mah husus dipasarkeun pikeun nagara-nagara [[Éropa]],<ref name=":0" /> kalawan téhnologi 2-tak, kapasitasna 50cc, sarta mesinna anu sasilinder.<ref name=":1">{{Cite web|url=https://www.ultimatespecs.com/motorcycles-specs/yamaha/yamaha-aerox-50-2005|title=Yamaha Aerox 50 Technical Specifications - Ultimate Specs|website=www.ultimatespecs.com|accessdate=2020-01-14}}</ref> Sanajan kitu, ieu Yamaha Aérox geus nerapkeun sistem paniis cairan.<ref name=":1" /> Di Indonésia, Aérox makalangan di pasar otomotif téh kira awal taun 2016.<ref name=":2">{{Cite web|url=https://otomotif.bisnis.com/read/20160119/273/510962/yamaha-aerox-125-lc-akhirnya-diproduksi-di-indonesia|title=Yamaha Aerox 125 LC Akhirnya Diproduksi di Indonesia {{!}} Otomotif|website=Bisnis.com|accessdate=2020-01-14}}</ref> Harita modél nu mimiti diproduksi nyaéta Aérox 125LC anu téhnologina geus 4-tak, ieu kaasup Aérox generasi katilu tina runtuyan generasi-generasi Aérox nu geus diproduksi ku Yamaha.<ref name=":2" /> Saprak diluncurkeun éta Aérox 125LC langsung diresmikeun jadi paddock bike Yamaha Racing Team Indonesia,<ref>{{Cite web|url=https://www.liputan6.com/bola/read/2418617/yamaha-racing-team-indonesia-perkenalkan-paddock-bike|title=Yamaha Racing Team Indonesia Perkenalkan Paddock Bike|last=Liputan6.com|website=liputan6.com|language=id|accessdate=2020-01-14}}</ref> padahal di Éropa mah ieu Yamaha Aérox geus diandel ti baheulana minangka paddock bike tim Yamaha MotoGP.<ref>{{Cite web|url=https://www.motogp.com/en/news/2013/05/03/yamaha-motor-europe-renews-fleet-of-official-motogp-paddock-scooters-to-dorna-sports/161221|title=Yamaha Motor Europe renews fleet of official MotoGP™ paddock scooters to Dorna Sports {{!}} MotoGP™|last=Sports|first=Dorna|website=www.motogp.com|language=en|accessdate=2020-01-14}}</ref>
 
== Generasi munggaran ==
Generasi munggaran Yamaha Aérox nu miboga kode ngaran YQ50 jumeneng ti taun 1997 nepi ka taun 2013<ref>{{Cite web|url=https://www.manualslib.com/manual/597211/Yamaha-Aerox-Yq50.html|title=Yamaha Aerox Yq50 Owner'S Manual|last=|first=|website=www.manualslib.com|publisher=|accessdate=2020-01-14}}</ref>, kalawan saeutik parobahan mangsa taun 2003 jeung 2008, sarta kungsi aya sawatara modél husus anu rada béda.<ref>{{Cite web|url=http://suprememotos.com/other_makes/48209-yamaha-yq50-aerox-sp55-special-edition.html|title=Yamaha Yq50 Aerox Sp55 Special Edition|last=|first=|website=suprememotos.com|publisher=|accessdate=2020-01-14}}</ref>
 
== Generasi kadua ==
 
== Generasi katilu ==
 
== Generasi kaopat ==
<br />
== Rujukan ==
{{Reflist|}}