Béda révisi "Yamaha Aérox"

853 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{Infobox Automobile
| name = Yamaha Aérox
| image = Yamaha Aerox R50 Headlight.jpg
| aka =
| manufacturer = [[Yamaha Indonesia Motor Manufacturing]]
| parent_company =
| production = 1997 - kiwari
| predecessor =
| successor =
| class = Skuter métik
| engine = Liquid cooled 4 Stroke, SOHC, VVA (Variable Valve Actuation)
| power = 8.22 PS @ 8000 rpm (karburator)<br>8.52 PS @ 8000 rpm (injéksi)
| torque = 0.85 kgf.m / 5500 rpm (karburator)<br>0.89 kgf.m) @ 6500 rpm(injéksi)
| transmission = CVT
| suspension = Teleskopik, Sub-tanks type
| brakes = Hareup: Single disc brake<br>Tukang: Toromol
| tires = Hareup: 110/80-14M/C 53P<br>Tukang: 140/70-14M/C62p
| rake_trail =
| wheelbase = 1.350 mm
| length= 1.990 mm
| width= 700 mm
| height= 1.125 mm
| seat_height =
| dry_weight =
| wet_weight =
| fuel_capacity =
| related =
| similar =
}}
'''Yamaha Aérox''' nyaéta skuter pabrikan [[Yamaha]] anu geus diproduksi ti taun [[1997]].<ref name=":0">{{Cite web|url=https://autotekno.sindonews.com/read/1220369/121/lahir-1997-yamaha-aerox-ternyata-ada-4-generasi-1499936739|title=Lahir 1997, Yamaha Aerox Ternyata Ada 4 Generasi|website=SINDOnews.com|language=id-ID|accessdate=2020-01-14}}</ref> Ieu Yamaha Aérox mimitina mah husus dipasarkeun pikeun nagara-nagara [[Éropa]],<ref name=":0" /> kalawan téhnologi 2-tak, kapasitasna 50cc, sarta mesinna anu sasilinder.<ref name=":1">{{Cite web|url=https://www.ultimatespecs.com/motorcycles-specs/yamaha/yamaha-aerox-50-2005|title=Yamaha Aerox 50 Technical Specifications - Ultimate Specs|website=www.ultimatespecs.com|accessdate=2020-01-14}}</ref> Sanajan kitu, ieu Yamaha Aérox geus nerapkeun sistem paniis cairan.<ref name=":1" /> Di Indonésia, Aérox makalangan di pasar otomotif téh kira awal taun 2016.<ref name=":2">{{Cite web|url=https://otomotif.bisnis.com/read/20160119/273/510962/yamaha-aerox-125-lc-akhirnya-diproduksi-di-indonesia|title=Yamaha Aerox 125 LC Akhirnya Diproduksi di Indonesia {{!}} Otomotif|website=Bisnis.com|accessdate=2020-01-14}}</ref> Harita modél nu mimiti diproduksi nyaéta Aérox 125LC anu téhnologina geus 4-tak, ieu kaasup Aérox generasi katilu tina runtuyan generasi-generasi Aérox nu geus diproduksi ku Yamaha.<ref name=":2" /> Saprak diluncurkeun éta Aérox 125LC langsung diresmikeun jadi paddock bike Yamaha Racing Team Indonesia,<ref>{{Cite web|url=https://www.liputan6.com/bola/read/2418617/yamaha-racing-team-indonesia-perkenalkan-paddock-bike|title=Yamaha Racing Team Indonesia Perkenalkan Paddock Bike|last=Liputan6.com|website=liputan6.com|language=id|accessdate=2020-01-14}}</ref> padahal di Éropa mah ieu Yamaha Aérox geus diandel ti baheulana minangka paddock bike tim Yamaha MotoGP.<ref>{{Cite web|url=https://www.motogp.com/en/news/2013/05/03/yamaha-motor-europe-renews-fleet-of-official-motogp-paddock-scooters-to-dorna-sports/161221|title=Yamaha Motor Europe renews fleet of official MotoGP™ paddock scooters to Dorna Sports {{!}} MotoGP™|last=Sports|first=Dorna|website=www.motogp.com|language=en|accessdate=2020-01-14}}</ref>