Béda révisi "Dargah Haji Ali"

691 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
== Sajarah ==
Dargah Haji Ali diadegkeun taun 1431 anu mana tujuanna nyaéta pikeun miéling saurang sodagar muslim anu beunghar, jenenganna Sayyed Pir Haji Ali Shah Bukhari, anu ngahibahkeun sakum hartana bandana saméméh jarah ka Mekah. Ieu Haji Ali téh asalna ti Bukhoro, nu kiwari nagara Uzbékistan, Haji Ali ngalanglang buana ti awal abad ka-15 nepi ka patengahan abad ka-15, nu antukna mah tumetep di India, perenahna mah di Mumbai kiwari.
 
Numutkeun dongéng nu sumebar, baheula Haji Ali kungsi manggihan awéwé nu keur ceurik balilihan di jalan sabari nyekel bejana kosong. Tuluy Haji Ali tumanya ngeunaan masalah naon nu nyababkeun ieu awéwé ceurik. Ngawalon ieu awéwé yén manéhna bakal dicarék ku salakina, lantaran manéhna teu kahaja geus mahékeun minyak anu dibawa na éta bejana sabab tikojot. Tuluy Haji Ali ménta ka éta awéwé supaya dianteur ka tempat manéhna mahékeun éta minyak. Di éta témpat, Haji Ali nojoskeun curukna kana taneuh, tuluy tina urut nojoskeun curukna téh ngaburial minyak dan minyak. Kacida bungahna éta awéwé laju minuhan bejanana ku minyak nu kaluar téa, sarta langsung balik.