Béda révisi "Pasir"

5 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
m
 
==Ngamangpaatkeun taneuh pasir==
Taneuh pasir ilaharna dimangpatkeun pikeun melak palawija atawa paré [[huma]], tapi henteu saeutik anu dipelak tangkal séjénna. <ref name=Evawarni>{{Cite book | title = Hubungan Antar Suku Bangsa di Kota Pangkalpinang| last = -| first = Evawarni | publisher = Direktorat Jenderal Kebudayaan | location = [[Jakarta]] | year = 2009| ISBN=978-979-1281-28-7 }}</ref>
Di [[Garut]] taneuh pasir dimangpaatkeun pikeun melak tangkal ''séréh wangi (Cymbopogon nardus)'' lantaran ieu tangkal kudu katojo ku cahaya [[panon poé]] langsung (ulah kahieuman), ari di [[Manado]] mah pasir-pasir téh loba dipelakan tangkal [[cengkéh]].<ref name=Setijati >{{Cite book | title = Perjalanan Panjang Tanaman Indonesia| last = D. Sastrapradja| first = Setijati | publisher = Yayasan Pustaka Obor Indonesia | location = [[Jakarta]] | year = 2012| ISBN=978-979-461-830-1}}</ref>
<ref name=Agus >{{Cite book | title = Tanaman Penghasil Minyak Atsiri| last = Kardinan, M.Sc. APU| first = Ir. Agus| publisher = AgroMedia, | location = [[Jakarta]] | year = 2005| ISBN=979-3702-43-5}}</ref>
<gallery>
File:Green footpath.jpg |PaawahanPaSawahan di pasir
File:Abang09 4 1.jpg|thumb|right|Pasir anu aya di sabudeureun Candi abang
File:Bukit Holbung-2.jpg|Pasir di Holbung-2
2.850

éditan