Béda révisi "Novel"

147 bita dipupus ,  9 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
(sadayana)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP Édit visual
 
'''Novel''' nyaéta salah sahiji wangun [[prosa]] wanda carita rékaan (fiksi) nu eusi jeung jalan caritana panjang tur loba bagéan-bagéanna.<ref name=“Parabot”>{{Cite book | title =Mustika Basa Sunda| first =Drs.| last =Denny Djuhaeni, Dra. Rini Tanumulyana, Elly Sarimana S. Pd, Ine Novita S.Pd| publisher =Grasindo| location =Jakarta| year =2001| pages =23|ISBN=9789796952557|url=https://books.google.co.id/books?id=m6P45D_BcbsC&pg=PA18&dq=parabot+sunda&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwj95uel4cbpAhUb73MBHUuKBpYQ6AEIUjAF#v=onepage&q=parabot%20sunda&f=false|accessdate=(disungsi – 22 Mei 2020)}}</ref>
<ref name=":0">Sumarsono Tatang, Dkk, 2014. Pamekar Diajar Basa Sunda Kelas XI (jilid ka II): Bandung: Dinas Pendidikan Provinsi Jawa Barat.</ref> Diwangun ku [[basa lancaran]], [[palaku]] anu ngalakonna loba, mangsa nu kacaturna lila.<ref name=":0" /> Sanajan kaasup [[carita fiksi]], palaku, [[jalan carita]], tempat jeung waktu kajadianana bisa katarima ku akal, persis siga kajadian anu sabenerna.<ref name=":0" /> Eusi novel aya ogé anu didadasaran ku kajadian anu sabenerna, tapi éta kajadian téh ku pangarangna sok diréka-réka deui.<ref name=":0" />
Contona:
Baruang ka Nu Ngarora karya [[Daéng Kanduruan Ardiwinata|D.K. Ardiwinata]].
Lain Éta karya [[Moch. Ambri]].
Pangéran Kornél karya
 
== Kamekaran ==
7.276

éditan