Béda révisi "Karéta api Turangga"

148 bita dipupus ,  6 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
| owner = [[Kereta Api Indonesia|PT KAI]]
| operator = [[Daérah Operasi VIII Surabaya]]
| termini = [[Stasion Surabaya Gubeng]]<br>[[Stasion GambirBandung]]
| character = lintas pagunungan
| gauge = 1.067 mm
| stations = 13-15
| speed = 70-90 km/jam
| routes = Surabaya Gubeng-GambirBandung
}}
'''Karéta api Turangga''' ([[Aksara Sunda Baku]]: {{sund|ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮒᮥᮛᮀᮌ}}) nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun [[Stasion Surabaya Gubeng]] jeung [[Stasion Gambir]] liwat [[Stasion Bandung]].<ref name="KA Turangga">http://www.keretaapikita.com {{id}} <small> diakses tanggal 24 Desember 2015 </small> </ref> Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya.<ref name="KA Turangga" /> Asalna, KA Turangga mawa rangkéan éksekutip-bisnis, tapi ti taun [[1999]] rangkéan KA Turangga jadi éksekutip kabéh, karéta bisnis di rute ieu dipindahkeun ka [[Karéta api Mutiara Selatan]].<ref name="KA Turangga"/> Kiwari, KA ieu geuskungsi diperpanjang ruteuna nepi ka Stasion Gambir dina GAPEKA 2019, tisaacan tanggaldibalikkeun 1deui Désémberruteuna 2019nepi ka Bandung.
 
== Stasion nu dilayanan ==
* [[Stasion Tasikmalaya]]
* [[Stasion Cipeundeuy]]
* [[Stasion Bandung]] <ref name="Jadwal KA Turangga" />
*[[Stasion Cimahi]]
*[[Stasion Gambir]] <ref name="Jadwal KA Turangga" />
 
== Spesifikasi karéta ==
 
== Jadwal ==
Karéta api Turangga diberangkatkeun ti station Surabaya Gubeng soré jam 16.30 WIB jeung diberangkatkeun ti stasion Bandung peuting jam 19.30.<ref name="Jadwal KA Turangga">[https://keretaapikita.com/jadwal-kereta-api-turangga Jadwal KA Turangga] {{id}} <small> diakses tanggal 24 Desember 2015 </small> </ref> Waktu nu dibutuhkeun 1311 jam.<ref name="Jadwal KA Turangga"/> Tingali jadwal lengkepna di [https://id.m.wikipedia.org/wiki/Kereta_api_Turangga Wikipédia Basa Indonésia]
 
== Tingali ogé ==
* [[Karéta api Pasundan]], karéta api kelas ékonomi nu ngalayanan rute nu sarua.
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
== Tumbu kaluar ==
{{id}} [https://www.kereta-api.co.id Situs resmi PT KAI]
3.609

éditan