Buka ménu utama

Préféktur Ishikawa (石川県 Ishikawa-ken?) nyaéta salah sahiji préféktur di Jepang aya di Wewengkon Chūbu di Pulo Honshū. Ibukotana nyaéta Kanazawa.

Préféktur Ishikawa (石川県 Ishikawa-ken)
Map of Japan with Ishikawa highlighted
Ibukota Kanazawa
Wewengkon Chūbu
Pulo Honshū
Gubernur Masanori Tanimoto
Lega 4,185.22 km² (35th)
 - % cai %
Populasi  (1 Januari, 2003)
 - Populasi 1,180,744 (36th)
 - Kapadetan 282 /km²
Jumlah Distrik 6
Jumlah Kota Administrasi 19
ISO 3166-2 JP-17
Ramatloka www.pref.ishikawa.jp/
index_e.htm
Lambang Préféktur
 - Kembang Black lily (Fritillaria camtschatcensis)
 - Tangkal Hiba (Thujopsis dolabrata)
 - Manuk Golden Eagle (Aquila chrysaetos)
Symbol of Ishikawa Prefecture
Lambang Préféktur Ishikawa

SajarahÉdit

Ishikawa diwangun ku ngahijina Kaga Province jeung Noto Province.

GeografiÉdit

Ishikawa aya di basisir Laut Jepang. Bagéan kaler préféktur mangarupa Noto Peninsula nu sempit, sedengkeun beulah kidul leuwih lega jeung mangrupa pagunungan, nu ibu kota préféktur, Kanazawa, aya di daerah basisir. Préféktur ogé mibanda sababaraha pulo, kaasup Notojima, Mitsukejima, Hegurajima.

Kota-kotaÉdit

Sapuluh kota nu aya di Préféktur Ishikawa:

Kacamatan jeung desaÉdit

Kacamatan jeung désa di unggal distrik:

Hōdatsushimizu
Shika
Anamizu
Noto
Nonoichi
Tsubata
Uchinada
Nakanoto
Kawakita
 
Peta Préféktur Ishikawa.