Buka ménu utama

Jonggol, Bogor

kacamatan di kabupatèn Bogor, Indonèsia

Jonggol nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Bogor, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Jonggol
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
RégionJawa
Propinsi Jawa Kulon
KabupaténKabupatén Bogor
Pamaréntahan
 • CamatAsep Aer Sukmaji
Lega
 • Total97,2 km2 (375 sq mi)
Pangeusi
 (2012)
 • Total119,432
 • Kapadetan1.300/km2 (3,000/sq mi)
Zona wanciUTC+7 (WIB)
Kode aréa0251
Désa/Kalurahan14
Ramatlokakecamatanjonggol.bogorkab.go.id

GéografisÉdit

Posisi géografis Jonggol aya di perbatasan tilu kabupatén nyaéta kabupatén Bogor, kabupatén Cianjur Sareng kabupatén Bekasi. Jaraknna nu kira-kira mung 70 km ti Jakarta ngajadikeun ieu tempat strategis. Malah mah di jaman présidén Suharto kungsi bade di damel pusat pemerintahan gegentos Jakarta , mung teu cios ti saprak reformasi gumelar.

TransportasiÉdit

Jonggol diliwatan ku jalan alternatif ti Jakarta ka Bandung. Saméméh dibukana Jalan Tol Cipularang, Jonggol mangrupa jalur alternatif nu dipilih pikeun nyingkahan macétna jalan Puncak, utamana dina usum liburan atawa poé Saptu jeung Minggu.


 t·s·é 

Kabupatén Bogor, Jawa Barat

 

Kacamatan: Babakan Madang | Bojonggedé | Caringin | Cariu | Ciampéa | Ciawi | Cibinong | Cibungbulang | Cigombong | Cigudeg | Cijeruk | Cileungsi | Ciomas | Cisarua | Cisééng | Citeureup | Dramaga | Gunung Putri | Gunung Sindur | Jasinga | Jonggol | Kemang | Klapanunggal | Leuwiliang | Leuwisadéng | Mégamendung | Nanggung | Pamijahan | Parung Panjang | Parung | Ranca Bungur | Rumpin | Sukajaya | Sukamakmur | Sukaraja | Tajurhalang | Tamansari | Tanjungsari | Ténjo Ténjolaya |