Kabah atawa Al Kabah Al Musyarrafah (Kabah nu suci) nyaéta hiji wangunan anu aya di tengah-tengah masjid anu pang sucina numut keun agama Islam, Masjidil Haram, di Mekah, Hejaj, Arab Saudi. Tempat ieu téh tempat anu paling di mulya keun dina agama Islam . Kabah téh dianggap “Imah Alloh” nu mana sakabéh umat Islam di dunya nalika solat kudu nyanghareup ka kabah, parentah solat nyanghareup ka Kabah di sebat ogé kiblat[1].

Wangunan nu suci sabudereun Kabah disebat ogé Masjidil Haram (Masjid nu suci)[2].

Salah sahiji rukun Islam ngawajibkeun pikeun jalma nu airman tuluy mampu kudu ibadah haji sakali Saumur hirup. Rukun-rukun haji salah sahijina Tawaf anu ngurilingan kabah tujuh kali ngalawan arah jarum jam. Tawaf ogé sok dilakonan ku umat anu umrah[1]

RujukanÉdit

  1. a b A. J, Wensinck. Ka`ba. Encyclopaedia of Islam IV. p. 317. 
  2. Al-Azraqi, Akhbar. Mecca: History of Mecca. p. 262. ISBN 9773411273.