Buka ménu utama
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Istilah-istilah Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatSaum
ZakatHaji
Kota Penting
MekahMadinah
YerusalemKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Madhab
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i

Umroh (Basa Arab: عمرة‎) nyaéta salah sahiji kagiatan ibadah dina agama Islam anu méh sarua jeung ibadah haji. Cara ngalaksanakeun ieu ibadah téh ngaliwatan sababaraha tahapan ibadah di kota suci Mekkah, hususna di Masjidil Haram [1] Dina istilah téhnis syari'ah. Umroh hartina ngalaksanakeun tawaf di Ka'bah jeung sa'i antara Shofa jeung Marwah, Sanggeus maké kaén ihram anu dicokot tina miqat. Umroh kawentar ogé ku sebutan haji leutik.[2] Bédana umroh jeung haji nyaéta dina waktu jeung tempatna. Umroh bisa dilaksanakeun iraha waé (unggal poé, bulan, jeung tahun) kalayan tempatna ukur di Mekkah, ari haji mah ukur dilaksanakeun antara ping 8 Dzulhijjah nepi ka 12 Dzulhijjah kalayan dilaksanakeun nepi ka luar Kota Mekah.[3]

Eusi

KatangtuanÉdit

SaratÉdit

  1. Agama Islam [3]
  2. Balégh jeung miboga akal
  3. Merdéka lain budak beulian
  4. Miboga kamampuh fisik jeung finansial
  5. Ayana mahram (husus awéwé))

RukunÉdit

  1. Ihram, sanggeus niat umroh kudu maké pakéan sa'i keur nutupan aurat [3]
  2. Thawaf, ngurilingan Ka'bah 7 kali
  3. Sa'ii, leumpang gancang ti Bukit Sofa ka Bukit Marwa nu lobana dua balikan.
  4. Tahallul, nyukur rambut sanggeus ngalaksanakeun sa'i minangka jadi tanda Umroh téh geus sampurna
  5. Tertib

WajibÉdit

  1. Ngalaksanakeun ihram waktu rék asup ka miqat [3]
  2. Tahallul keur nyukur rambut nepi ka botak atawa dicepak
  • Katerangan: [3]
  1. Ninggalkeun rukun, umrohna teu sampurna kudu balikan deui
  2. Ninggalkeun kawajiban, umrohna dianggap sah ngan patali jeung kakurangan mah bisa diganti DAM
  3. Sapatemon saméméh sai kudu ngaganti ku embé hiji

RujukanÉdit

  1. 1905-1987., Danadibrata, R. A. (R. Alla), (2006). Kamus basa Sunda (Cit. 1 ed.). Bandung: Wedalan Panitia Penerbitan Kamus Basa Sunda, gawe bareng PT Kiblat Buku Utama, jeung Universitas Padjadjaran. ISBN 9793631910. OCLC 125409879. 
  2. "Syarat, Rukun dan Wajib Umroh" (dalam bahasa en-US). Tatacaraumroh.net. 2014-10-01. http://tatacaraumroh.net/persiapan-umroh/syarat-rukun-dan-wajib-umroh/. Diakses pada 2017-12-14 
  3. a b c d e "Syarat, Rukun dan Wajib Umroh" (dalam bahasa en-US). Tatacaraumroh.net. 2014-10-01. http://tatacaraumroh.net/persiapan-umroh/syarat-rukun-dan-wajib-umroh/. Diakses pada 2017-12-14