Kacang uci
赤小豆.jpg
Siki kacang uci
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
V. umbellata
Ngaran binomial
Vigna umbellata
(Thunb.) Ohwi & Ohashi
Sinonim

Referensi:[1]

  • Azukia umbellata (Thunb.) Ohwi (1953)
  • Phaseolus calcaratus Roxb. (1832)
  • Vigna calcarata (Roxb.) Kurz (1876)

Kacang uci (Vigna umbellata) nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Fabaceae. Hirup satengah ngarambat, tangkalna aya anu ajeg sawaréhna ngupuk luhureun taneuh. Buah atawa polongna anu ngora kitu deui daun ngora dimangpaatekun pikeun lalab jeung sayureun. Sikina anu geus kolot dimangpaatkeun pikeun sayureun ogé bahan nyieun témpé. Sikina mibanda protéin, sanajan teu saloba kacang kadelé. Di sagigireun pikeun bahan kadaharan, daunna anu di bebek jeung tipung béas bisa dimangpaatekun pikeun ubar.[2]

Dicutat tinaÉdit

 
Kacang uci
  1. "Vigna umbellata (Thumb.) Ohwi & Ohashi". Prosea - Prohati. Diakses tanggal 10 Mei 2013. 
  2. Sastrapradja, Setijati; Lubis, Siti Harti Aminah; Djajasukma, Eddy; Soetarno, Hadi; Lubis, Ischak (1981). Proyek Penelitian Potensi Sumber Daya Ekonomi:Sayur-Sayuran 6:40 – 41. Jakarta:LBN - LIPI bekerja sama dengan Balai Pustaka. OCLC 66307472.

Tutumbu ka luarÉdit

Citakan:Tumbuhan-stub