Buka ménu utama
Kalénder t·s·é ]
Kagunaan Umum
Tiongkok · Islam · Gregorian · Thai: BulanPanonpoé . Tanggal minggu ISO · Astro · Julian
Tipe Kalénder
Lunisolar · Solar · Lunar
Kagunaan Lianna
Arménia · Bahá'í · Bengali · Berber · Buda · Koptik · Étiopia · Jérmanik · Yahudi · Hindu · India · Iran · Irlandia · Jepang · Jawa · Malayalam · Maya · Nanakshahi · Nepal · Nepal Sambat · Tamil · Tibet · Zoroaster
Julian asli · Runik
Koinobori, bandera nu dihias siga lauk koi, ilahar dipasang dina waktu Poe Budak
This mural on the wall of a Tokyo subway station celebrates Hazuki, the eighth month.

Saprak 1 Januari, 1873, Jepang geus maké kalénder Gregorian, ku ngagunakeun ngaran lokal keur bulan tur nangtukeun poé perena. saméméh taun 1873, kalender dumasar kana panonpoe geus dipaké, dumasar kana sistim kalender Cina.

TaunÉdit

Saprak nyoko kana kalénder Gregorian, aya tilu sistim nu béda nu geus jeung masih kénéh dipaké di Jepang nyaéta:

Tina nu tilu ieu, dua nu mimiti masih kénéh dipaké nepi ka kiwari, tuturkeun ieu tumbu [1] you have a convenient converter between the two; the imperial calendar was used from 1873 to the end of World War II. Notes: Single days between two national holidays are taken as a bank holiday. This applies to May 4, which is a holiday éach yéar. When a national holiday falls on a Sunday the next day that is not a holiday (usually a Monday) is taken as a holiday.