Probowangi
Kereta api Probowangi.jpg
Karéta api Probowangi
Informasi
Sistem Karéta api lokal jarak manengah
Status Beroperasi
Lokal Daop 9 Jember
Stasion terminus Stasion Banyuwangi Baru
Stasion Surabaya Kota
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IX Jember
Karakter Eureun di unggal stasion anu diliwatanna
Lokomotip CC201, BB304
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-80 km/jam

Karéta api Probowangi nyaéta karéta api lokal jarak manengah anu ngalayanan rute Stasion Surabaya Kota - Stasion Banyuwangi Baru (asalna Stasion Probolinggo - Stasion Banyuwangi Baru.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi IX Jember.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201
  • 5-6 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta aling-aling (K2/B)[1]

Stasion nu dilayananÉdit

Karéta ieu eureun di Stasion Banyuwangi, Karangasem, Rogojampi, Temuguruh, Kalisetail, Sumberwadung, Glenmore, Kalibaru, Kalisat, Arjasa (mung KA 219, ka arah wétan), Jember, Rambipuji, Bangsalsari (mung KA 219, ka arah wétan), Tanggul, Randuagung (mung KA 220, ka arah kulon), Probolinggo, Pasuruan, Bangil, Sidoarjo, Gedangan (mung KA 220, ka arah kulon), Waru, Wonokromo, Surabaya Gubeng, jeung Surabaya Kota.[1]

JadwalÉdit

Karéta api Probowangi indit ti Banyuwangi beurang, nepi di Surabaya Kota peuting, indit deui ti Surabaya Kota isuk-isuk, nepi di Banyuwangi beurang.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KA Probowangi (id) diakses tanggal 15 Februari 2016
  2. Jadwal KA Probowangi (id)diakses tanggal 16 Februari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia