Stasion Surabaya Gubeng

stasion karéta api di Indonésia

Stasion Surabaya Gubeng (SGU) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Gubeng, Gubeng, Surabaya.[3] Stasion anu boga kaluhuran +5 méter ieu mangrupa stasion panggedéna di Daérah Operasi VIII Surabaya, di Kota Surabaya, jeung di Jawa Wétan, sarta mangrupa stasion kaberangkatan utama pikeun karéta anu ngaliwatan jalur kidul jeung wétan.[3] Pikeun karéta anu ngaliwatan jalur kalér, diberangkatkan ti Stasion Surabaya Pasarturi.[3]

Stasion Surabaya Gubeng

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SGU.png
  • Singgetan: SGU
  • Nomor: 4520
Montage SGU 2020.jpg
Stasion Surabaya Gubeng Anyar (luhur) jeung heubeul (handap) ditempo ti hareup, 2020
LokasiJalan Stasiun Gubeng (wangunan heubeul)
Jalan Gubeng Masjid (wangunan anyar)
, , Surabaya, Jawa Timur, 60131
Indonésia
Luhur+5 m
OperatorDaérah Operasi VIII Surabaya
Letak ti pangkal
Jumlah jalur6
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Layanan
Tingali di handap
Lokasi dina peta

Stasion Surabaya Gubeng mimiti diwangun di sisi kulon rél KA.[3] Dina pertengahan 1990-an, wangunan anyar stasion diwangun di sisi wétan rél KA anu arsitekturna leuwih modéren jeung leuwih lega.[3]

Layanan karéta api [4]Édit

Kelas éksekutipÉdit

Kelas campuran (Éksekutip-ékonomi prémium jeung Éksekutip-bisnis)Édit

Kelas ékonomi prémiumÉdit

Kelas éksekutip & ékonomi AC plusÉdit

Kelas ékonomi ACÉdit

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. a b c d e Railway.id: Informasi Stasiun Gubeng (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
  4. Utiket: Ke Stasiun Gubeng (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
Jalur karéta api Wonokromo-Surabaya Kota
Stasion saméméhna:
Stasion Surabaya Kota
Stasion saenggeusna:
Halteu Ngagel
Jalur karéta api Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Surabaya Pasarturi