Lokal Kertosono
Informasi
Sistem Karéta api lokal jarak deukeut
Status Beroperasi
Lokal Daop 7 Madiun
Stasion terminus Stasion Kertosono
Stasion Surabaya Kota
Operasi
Dibuka ?
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VII Madiun
Karakter Eureun di unggal stasion
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api lokal Kertosono atawa KRD Kertosono nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan rute Stasion Kertosono - Stasion Surabaya Kota.[1] Karéta ieu sabenerna mah karéta ékonomi biasa anu ditarik ku lokomotip, lain KRD (Karéta Rél Diesel).[1] Karéta ieu mawa 5-6 karéta ékonomi ditambah 1 karéta pembangkit.[1] Karéta ieu eureun di unggal stasion anu diliwatannana iwal ti Halteu Ngagel.[1] Per tanggal 18 Januari 2016, karéta api lokal Kertosono dijalankeun 4 kali dina sapoé (2 kali pp.).[2]

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KRD Kertosono (id) diakses tanggal 20 Februari 2016
  2. Jadwal KRD Kertosono (id) diakses tanggal 20 Februari 2016