Karéta api lokal Kertosono

Karéta api lokal Kertosono
Lokal Kertosono SGU.jpg
Karéta api lokal Kertosono nalika badé asup Stasion Surabaya Gubeng
Informasi
Sistem Karéta api lokal jarak deukeut
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Kertosono
Stasion Surabaya Kota
Operasi
Dibuka ?
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Eureun di unggal stasion
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api lokal Kertosono atawa KRD Kertosono nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan rute Stasion Kertosono - Stasion Surabaya Kota.[1] Karéta ieu sabenerna mah karéta ékonomi biasa anu ditarik ku lokomotip, lain KRD (Karéta Rél Diesel).[1] Karéta ieu mawa 5-6 karéta ékonomi ditambah 1 karéta pembangkit.[1] Karéta ieu eureun di unggal stasion anu diliwatannana iwal ti Halteu Ngagel.[1] Per tanggal 18 Januari 2016, karéta api lokal Kertosono dijalankeun 4 kali dina sapoé (2 kali pp.).[2]

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KRD Kertosono (id) diakses tanggal 20 Februari 2016
  2. Jadwal KRD Kertosono (id) diakses tanggal 20 Februari 2016