Buka ménu utama

Karangjaya, Tasikmalaya

kacamatan di kabupatèn Tasikmalaya, Indonèsia

Karangjaya nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tasikmalaya, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Kacamatan Karangjaya

Peta lokasi Kacamatan Karangjaya
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Tasikmalaya
Camat -
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -

Eusi

Profil PamaréntahanÉdit

Babagéan AdministratifÉdit

Désa-désa nu kaasup Kacamatan Karangjaya

  1. Désa Karanglayung
  2. Désa Karangjaya
  3. Désa Sirnajaya
  4. Désa Citalahab

SajarahÉdit

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

  • béh kaler: Kacamatan Cinéam
  • béh kidul: Kabupatén Ciamis
  • béh kulon: Kacamatan Cinéam
  • béh wetan: Kabupatén Ciamis

GéografisÉdit

Karangjaya legana 4.748.130 Ha atau 47,84 Km2 Lahan sakitu legana dipaké keur:

  1. Padumukan: 125,210 ha
  2. Wangunan: 45,420 ha
  3. Sawah: 336,820 ha
  4. Ladang: 2.597,813 ha
  5. Pakebonan: 129,000 ha
  6. Leuweung: 1.462,244 ha
  7. Pangangonan: 28,890 ha
  8. Balong: 23,833 ha

DémografiÉdit

Jumlah pangeusi Kacamatan Karangjaya kacatet 12.088 cacah kaasup:

  1. Lalaki: 5.917 jiwa
  2. Wanoja: 6.171  jiwa

Jumlah pangeusi dumasar pakasabanana:

  1. Patani: 3.545 Jiwa
  2. Buburuh tani: 676 jiwa
  3. Pakebonan: 159 jiwa
  4. Pertambangan: 98 jiwa
  5. Ngingu sasatoan: 806 jiwa
  6. Dagang jeung jasa: 1.061 jiwa
  7. Perikanan: 585 jiwa
  8. Karajinan: 79 Jiwa

Jumlah-jamleh: 7.049 Jiwa

TransportasiÉdit

PoténsiÉdit

Komoditas/produk unggulan: salak, peuteuy, gula kawung, pertambangan emas
Lolongkrang usaha : Ngefektipkeun koperasi, investor husus keur tambang emas. Lega potensi lahan : 44.578,6 Ha. Nu geusk amangpaatkeun : 2.284,3 Ha.

WisataÉdit

Tumbu luarÉdit