Buka ménu utama

Karangkancana, Kuningan

kacamatan di kabupatèn Kuningan, Indonèsia


Karangkancana nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Kacamatan Karangkancana

Peta lokasi Kacamatan Karangkancana
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Kuningan
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa

Karangkancana aya sawetaneun Ciwaru. Di Karangkancana, tepatna di Désa Margacina, aya curug anu dingaranan Curug Bungawari. Tapi ari barudak ngora nyarebutna téh Curug Putri. Satonggoheun Curug Putri aya padépokan anu dipingpin ku Abah Agus. Ti padépokan lamun urang nyawang ka beulah kalér, laut kalér, Cirebon, jeung sajabana katempo. Sabab éta tempat ayana hampir di puncak Gunung Wates. Tempatna tiis tur éndah.

Eusi

Wates WilayahÉdit

GeografisÉdit

AdministratifÉdit

TransportasiÉdit


 t·s·é 

Kabupatén Kuningan, Jawa Barat

 

Kacamatan: Ciawigebang | Cibeureum | Cibingbin | Cidahu | Cigandamekar | Cigugur | Cilebak | Cilimus | Cimahi | Ciniru | Cipicung | Ciwaru | Darma | Garawangi | Hantara | Jalaksana | Japara | Kadugedé | Kalimanggis | Karangkancana | Kramatmulya | Kuningan | Lebakwangi | Luragung | Malébér | Mandirancan | Nusahérang | Pancalang | Pasawahan | Selajambé | Sindangagung | Subang